Va povesteam zilele trecute despre cat de incantata am fost cu produsele gasite la Lidl Romania, in campania Saptamana greceasca. Am testat deja o parte din cumparaturi si pot sa va confirm ca sunt un succes total.
Salatele sunt o modalitate usoara prin care poti combina alimentele astfel incat sa obtii un raport echilibrat de proteina cu vitaminele din fructe si legume. Cu cat este mai verde o salata, cu atat este mai sanatoasa.
M-am obisnuit sa am in frigider tot felul de frunze ( rucola, valeriana, baby spanac) si imi place sa le combin in general cu oua, nuci, masline.
Ingrediente salata cu baby spanac, ansoa, oua si anghinare:
- baby spanac
- 1 miez de anghinare ( am folosit un miez de anghinare la conserva in suc propriu)
- 2 oua fierte
- 1 conserva ansoa ( 100 grame)
- 2 ridichi
- 1 lingura porumb
- piper rosu
- zeama de lamaie
- ulei de masline
Au trecut vremurile cand salata inseamna doar rosie cu castravete, eventual 1 ceapa si 1 felie de branza. Desi ne place mult, mai ales vara, atunci cand rosiile chiar au gust. Insa pentru mine, salata reprezinta o masa principala si este foarte important sa fie cat mai consistenta si sa acopere necesarul de proteina totodata.
Ingredientele se amesteca si se condimenteaza dupa bunul plac. Am ales sa folosesc piper cayenne pentru oua, un strop de ulei de masline si zeama de lamaie. Pentru un gust aparte, am stropit si cu putin sos de soia.
Conserva de ansoa am servit-o separat pentru a putea eviscera fiecare bucata in parte.
Sa aveti pofta!
Raluca Alexandru
Delicios!