Frittata este unul din cele mai gustoase preparate pentru micul dejun. Cat timp exista in frigider cateva legume, eventual putina carne si neaparat oua, puteti avea o frittata in cel mai scurt timp.
Obisnuiesc sa pregatesc frittata intr-o tava cu pereti detasabili, pentru ca are un aspect mai placut si este mult mai usor de taiat. Un alt motiv este cantitatea, intrucat folosesc in medie 8 oua si am nevoie de un recipient mai voluminos.
Ingrediente Frittata cu mazare:
- 8 oua
- 450 gr mazare ( proaspata sau congelata)
- 70 gr unt
- 100 gr prosciutto
- 1 legatura de marar
- sare
- 1/2 lingurita de turmeric
- 1/2 lingurita de piper cayenne
- ulei de masline
Modalitate de preparare Frittata cu mazare:
O alta reteta de frittata mai puteti citi aici , principiile fiind cam aceleasi.
Pentru inceput ne ocupam de mazare, pe care o gatim la foc mic, impreuna cu untul si condimentata cu turmeric si piper.
In vasul in care urmeaza sa gatim frittata, adaugam feliile de prosciutto, stropim cu ulei de masline si introducem in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 10 minute, pentru ca recipientul sa fie fierbinte.
Ouale se mixeaza si se adauga mararul tocat.
Scoatem vasul din cuptor, adaugam mazarea gatita si ouale batute.
Se introduce tava la cuptor pentru inca 30 minute si avem o frittata cu mazare sau o omleta cu mazare si prosciutto la cuptor 🙂
Am servit cu salata de baby spanac si m-am ocupat si de casoleta care era asezata strategic in bucatarie!
Puteti opta pentru fel si fel de condimente precum oregano, busuioc, paprika, fulgi de chilly, usturoi, etc.
Pentru a verifica daca frittata este gata, introduceti un cutit in centrul acesteia iar daca prin taietura iese din amestecul de oua, continuati sa gatiti cateva minute in plus.
Este super yummi si va recomand cu caldura sa o incercati!
Lasă un răspuns