Am mers in weekend la piata special sa cumparam capsunele si cirese cu promisiunea anticipata ca voi face o inghetata roz. Nu imi imaginez ca ar putea exista cineva caruia sa nu ii placa inghetata, dar totul este posibil pana la urma, suntem atat de diferiti incat nimic nu ma mai suprinde.
Dar totusi, o inghetata de casa cu capsune proaspete este musai sa iti placa. 🙂
Alexia este disperata cand aude cuvantul inghetata, indiferent de sezon, atunci cand cere, poate ii poti refuza o data insa a doua oara nu mai functioneaza nicio tehnica de psihologie citita, este clar ca trebuie sa cumparam o inghetata.
A invatat deja ca putem cumpara inghetata doar din anumite locuri unde este maree si de calitate. Insa stiti cum este, niciodata sa nu spui niciodata, asa ca inevitabilul s-a produs chiar si acolo, iar ultima oara Alexia a gasit o bucata de plastic, o ramasita din vreo casoleta. A gresi este omeneste iar eu inteleg foarte bine aspectul, insa imi este mai greu sa accept atunci cand vorbim de brand-uri cu impact. Dar sa trecem peste aceasta poveste si sa ne vedem de reteta foarte simpla de astazi.
Ingrediente inghetata de capsuni:
- 500 grame capsune
- 10 curmale
- 200 ml frisca lichida
- scortisoara
Modalitate de preparare inghetata de capsuni:
Reteta nu este una foarte complicata, insa este foarte gustoasa si racoritoare.
Am folosit o frisca lichida pentru ca s-a intamplat sa am in casa si am profitat de ea. Am urmat instructiunile de pe cutie si am mixat pana cand s-a intarit de ajuns.
Intr-un bol separat, am mixat cu ajutorul blenderului capsunele impreuna cu curmalele si un praf de scortisoara. Se mixeaza pana obtinem o consistenta lichida.
Se amesteca cele doua compozitii cu mixerul pentru inca 3-4 minute si se toarna in forme sau intr-un vas de silicon sau un alt recipient pentru congelator.
Dupa aproximativ doua ore, inghetata de capsuni este gata pentru a fi servita 🙂
Am facut aceasta reteta special pentru Alexia, de aceea si pozele sunt doar ale ei 🙂
Constructparti
Reblogged this on constructparti.wordpress.com.