Imi amintesc cu drag cat de mult imi placeau chiftelutele in copilarie, fie ele simple sau combinate cu sos de rosii. Dar eu trebuie sa recunosc si de aceasta data ca am renuntat la o mare parte din bucataria clasica asa ca nu pot veni cu o reteta a copilariei dar va asigur ca si aceste bilute sunt delicioase.
Am mai pregatit niste bilute asemanatoare in urma cu cativa ani, la o petrecere organizata pentru Alexia, iar pentru ca aveam destui invitati la party, nu mi-am permis sa depasesc imaginatia, asa ca am ales ceva clasic doar ca am folosit cuptorul in locul uleiului incins. Faptul ca au avut un succes total a fost o bucurie enorma, dar pe vremea aceea nu aveam blog, doar pozam mancarea asa ca imi iau angajamentul sa le refac si sa impartasesc cu voi reteta.
Cu ce merge proteina cel mai bine? Cu o sursa de verdeata, evident :). Asa ca m-am gandit cat de misto ar arata niste bilute de curcan cu o pata de culoare, facute la cuptor. Pentru ca aveam o sursa garantata de carne tocata am trecut la atac.
Ingrediente bilute din curcan si spanac:
- 700 grame carne tocata curcan/ pui
- 1 ou
- 2 linguri cu varf de faina de orez ( puteti folosi faina alba)
- 200 grame spanac congelat
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare bilute din curcan si spanac:
Pentru inceput se decongeleaza spanacul si se scurge bine de excesul de apa.
Se amesteca carnea tocata cu oul, faina, patrunjelul, usturoiul, spanacul scurs bine, sare si piper.
Din amestecul obtinut se formeaza bilute de marime potrivita, eu folosesc o lingurita pentru a obtine aceeasi dimensiune.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se aseaza bilutele si se stropesc cu ulei de masline.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 40 minute.
In afara de faptul ca sunt dietetice si usor de preparat, sunt incredibil de gustoase. Un alt beneficiu este ca sunt potrivite pentru cei mici.
Am servit cu salata si cu multa pofta 🙂
Aceste bilute de curcan cu spanac sunt perfecte pentru petreceri servite ca aperitiv sau pentru o cina usoara cum imi place mie sa ii zic.
Lasă un răspuns