Supa de rosii face parte din categoria acelor preparate cu amprenta ” ca la mama acasa”, gustul acela minunat pe care nu il voi uita niciodata si stiu ca si fratele meu este total de acord cu mine. Ce putea fi mai bun decat sa culegi din gradina niste rosioare carnoase si sa faci o supa pe cinste intr-o cantitate generoasa pentru ca ne placea si calda dar mai ales rece rece dupa ce se odihnea o noapte la frigider, iar afara mai erau si vreo 40 de grade.
Ah, nici de data aceasta nu pot pune in farfurie exact gustul acela, in primul rand ca nu am avut rosiile din gradina proprie si nici talentul mamei, dar mi-a iesit asa o bunatate ca am transmis mai departe si Alexiei dragostea mea pentru aceasta supa, iar astazi a fost cea mai fericita cu meniul de pranz.
Este sezonul lor asa ca este cazul asa profitam din plin de savoarea rosiilor dar in acelasi timp si de minunatele beneficii, iar o supa este intotdeauna potrivita!
Ingrediente supa crema de rosii cu menta:
- 8 rosii
- 1 ceapa alba
- 4 catei de usturoi
- 1 dovlecel
- 2 ardei galbeni
- 10 frunze de menta
- sare
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare supa crema de rosii cu menta:
M-am gandit initial la o supa raw, insa stiu ca pentru o absorbtie optima de flavonoizi este indicat ca acestea sa fie gatite, mai mult pentru absorbtia licopenului este bine sa adaugati ulei de masline la preparare. Asa ca am decis sa fie o reteta preparata intr-un timp scurt.
Rosiile spalate bine, impreuna cu usturoiul curatat si ceapa taiata in jumatate, se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 20-25 minute, acoperite cu folie de aluminiu pentru a pastra aromele.
Dupa cele 20 minute, scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca pentru ca rosiile sa fie decojite.
Intr-un vas adaugati aproximativ 700 ml apa si cand apa atinge punctul de fierbere, adaugati dovlecelul si ardeiul taiate in cuburi.
Dupa 10 minute, adaugati menta tocata, stingeti focul si lasati vasul acoperit.
Rosiile se curata de coaja si impreuna cu usturoiul si ceapa se mixeaza cu ajutorul blenderului.
Rosiile se vor transorma intr-un suc de rosii dupa procesul de mixare. Se adauga si legumele din supa ( fara zeama ) , impreuna cu uleiul de masline si se mixeaza pana ajungeti la consistenta dorita. Daca doriti sa fie mai lichida, atunci se pot adauga 2-3 polonice cu zeama in care au fiert legumele.
Se adauga sare dupa gust !
Puteti servi aceasta supa cu seminte de canepa, sau seminte de floarea soarelui sau ce alte seminte va mai plac, sau fara de ce nu 🙂 , dar neaparat trebuie sa pregatiti supa de rosii cu menta de cateva ori in acest sezon.
Sa aveti pofta!
Lasă un răspuns