Nu am mai facut de ceva timp o painica low carb si simteam nevoia sa mananc preparate delicioase si fara sa am acel renumit sentiment de vinovatie.
Da, da, mai scap la paine, mai ales aia proaspata, imediat scoasa din masina, ah… da, e gustoasa, recunosc, dar la fel de gustoasa este si aceasta cu faina de cocos.
Codul portocaliu de ninsoare si viscol, au picat la fix pentru o zi de duminica cu chef de bucatareala. Asa ca mi-am scos ingredientele pe masa si m-am apucat de treaba.
Oua aveam, faina de cocos la fel, untul nu lipseste din frigidder si nici praful de copt din dulap, asa ca tot ce lipsea era un cuptor preincalzit si o forma de chec.
Ingrediente paine low carb cu faina de cocos:
- 6 oua ( organice )
- 56 g unt
- 1 linguriță Xylitol sau alt indulcitor natural
- 84 g faina de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura ulei de cocos ( optional )
Modalitate de preparare paine low carb cu faina de cocos:
Preincalziti cuptorul la 200 de grade.
Ungeti cu unt o tava de chec, eu am folosit niste forme de unica folosinta, din carton cu dimensiunea de 21 X 9 cm. Multumesc Anita, pentru aceste minunate forme, sa mai faci asa cadouri, data viitoare si cu ceva low carb in ele 🙂
Intr-un recipient incepem sa combinam ouale, impreuna cu indulcitorul si untul topit. Bateti cu un mixer sau cu un tel pentru aproximativ 1 minut.
Separat, cerneti faina de cocos combinata cu praful de copt si sarea.
Încorporati faina cernuta peste amestecul de oua, amestecand pentru a omogeniza.
Varsati compozitia in forma pregatita in prealabil. Eu am uns pe deasupra cu ulei de cocos, insa cred ca acesta a fost motivul pentru care s-a rumenit destul de repede in partea de sus, asa ca va recomand sa renuntati la pictura cu ulei, insa puteti adauga uleiul in compozitie.
Introduceti recipientul in cuptor si coaceti pentru un interval de 35-40 de minute.
Lasati painea in forma sa se raceasca, cam 10 minute, apoi scoateti-o si lasati-o inca 30 de minute inainte de a fi taiata si servita.
In rest, tot ce conteaza este sa va placa, iar eu va spun cu siguranta ca o veti gati si a doua oara, a treia…
Intr-un final, avem o paine delicioasa cu continut scazut de carbohidrati dar cu aroma de cocos si un gust ca de desert, practic am iesit in avantaj cu aceasta reteta.
Hai ca a fost buna,
Va pup cu drag,
D
Anca Valeanu
Multumim pt reteta! Am incercat-o, insa nu am respectat intocmai cantitatile, si am inlocuit untul cu untura. Ideea este ca am obtinut o compozitie ca o mamaliga, painea nu a crescut ca in imaginea ta si a iesit un pic innecacioasa si sfaramicioasa. Ce am gresit? Cum ar trebui sa fie compozitia, ca textura? Multumesc mult!
danielaniculi
Buna, Anca. Imi pare foarte rau ca nu a iesit reteta, insa trebuie sa iti spun ca la acest gen de retete, low carb, cantitatile sunt precise. Am gresit retete punand 10 gr de faina in plus… iar rezultatul a fost un fiasco. Iar faptul ca ai folosit untura in loc de unt, la fel, nu cred ca a fost o alegere corecta. Incearca sa respecti intocmai reteta si spune-mi cum a mers. 🙂 Zi frumoasa
Anca Valeanu
Multumesc pentru raspuns! De indata ce rezolv cu cantarul de bucatarie (nu functioneaza), refac
reteta. Sper sa iasa ce trebuie! 😉
Andreea
fara oua si unt se poate incerca? am intolerante alimentare la toate tipurile de grau, oua, lactate… multumesc!
danielaniculi
Buna, Andreea. Uleiul de cocos este un bun inlocuitor pentru cei ce au intoleranta, dar pentru oua nu stiu daca ar merge bananele pentru a lega compozitia. Zi frumoasa si sper sa iasa buna painica 🙂
Nico
Buna, faina de cocos e alta decat fulgii de cocos? 🙂 pana acum am folosit doar fulgii, nu stiu/stiam de existenta fainei. Pot sa maruntesc in rasnita fulgii pt a obtine faina?
danielaniculi
Faina de cocos o gasesti la zona de produse bio sau in plafar, iar pentru aceasta reteta ai nevoie de faina si nu de fulgi de cocos, nu te vor ajuta daca ii maruntesti pentru ca faina are alta textura. Sa imi spui daca ai reusit sa faci reteta!
Iulia
Buna ☺, vreau sa incerc reteta, dar cu ouă de prepelita, ai idee câte trebuie să pun? Multumesc!
danielaniculi
Buna! Sa stii ca nu prea am lucrat cu ouale de prepelita pentru retete de acest gen. Stiu doar ca 3 oua de prepelita reprezinta echivalentul unui ou de gaina. Daca vrei sa mergi pe un calcul adecvat acestei retete si iese ok chiar sa imi dai si mie de veste 🙂