Daca afara ploua, este Duminica iar copilul cere in mod repetat clatite, singura ta problema va fi un borcan cu ciocolata si cateva ingrediente.
Clatitele cred ca au fost desertul copilariei mele, iar atunci cand mama se apuca de treaba, avea de rasucit multe clatite pe care le servea cu diverse umpluturi preparate in casa.
Ma gandesc cam cat de simplu a devenit pentru noi in ziua de azi, avand acces la produse de bucatarie de calitate, inovatie si tehnologie care usureaza munca fiecarei gospodine.
Ingrediente pancakes umplute:
- 10 linguri crema de ciocolata ( nutella de ex )
- 190 g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 4 linguri zahar
- varf cutit sare
- 1 ou
- 250 ml lapte ( + 2 linguri )
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 lingurita ulei de cocos
- capsune sau alte fructe de padure
Modalitate de preparare pancakes umplute:
Pentru inceput trebuie preparate discurile de ciocolata.
Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si montati cate 1 lingura de ciocolata din care formati usor discuri cu diametrul de 6 cm.
Introduceti tava in congelator pentru aproximativ 30 de minute, cat timp ciocolata devine ferma.
Pentru a prepara clatitele, amestecati ingredientele uscate intr-un bol. Faceti o adancitura in centrul amestecului si adaugati ingredientele lichide.
Amestecati energic pana la omogenizare cu un tel.
Pentru a prepara clatitele americane, luam tigaia in care adaugam ulei de cocos sau ulei de floarea soarelui, mie imi place sa folosesc ulei de cocos chiar si in retetela naughty, pentru ca le ofera o aroma si mai ispititoare.
Cand tigaia este bine incinsa adaugati un mic polonic cu aluat si in centrul acestuia un disc de ciocolata congelata.
Acoperiti cu inca un polonic de aluat, iar in momentul in care apar bule pe marginea clatitei, ridicati-o usor pentru a va asigura ca a prins o culoare aurie si intoarceti-o pe partea cealalta.
Repetati operatiunea cu restul aluatului.
Serviti delicioasele pancakes calde, cu capsune feliate sau altfe fructe de padure la alegere.
Eu insa trebuie sa va marturisesc ca mi-am oprit o clatita fara umplutura si am savurat-o cu unt de arahide. O alternativa foarte gustoasa pe care sunt sigura ca o veti indragi.
Clatite umplute, desertul copilariei.
Este foarte important ca discurile de ciocolata sa ramana ferme, astfel incat scot cam 2-3 discuri din congelator, in general la a 4 clatita incep deja sa se inmoaie, fiind de preferat sa le pastrati in congelator.
La fel de important este sa nu le aplatizati foarte mult atunci cand le montati pe hartia de copt. Daca vor fi prea subtiri se vor rupe.
Sa nu exagerati 🙂
Lasă un răspuns