Dieta fara gluten tot mai cautata, din pacate de catre cei mai multi care se confrunta cu intoleranta la gluten, o boala tot mai des intalnita in ultima perioada, in general in randul celor mici.
Pentru un stil de viata sanatos, specialistii in nutritie recomanda o reducere a produselor ce au la baza gluten, in alimentatia de zi cu zi chiar si in randul persoanelor care nu se confrunta cu boala celiaca.
Personal, am intalnit persoane care s-au ales cu intoleranta la gluten in urma unor schimbari prin care a trecut organismul, respectiv o sarcina.
Rau nu face nimanui sa aibe grija la cantitatea de produse de panificatie/ paine/paste fainoase/ . Pentru un articol amanuntit pe tema glutenului va invit pe pagina prietenilor de la Sportaholic, care au studiat intens problema.
Partea buna in aceasta poveste este ca atat pentru cei ce sunt nevoiti sa respecte o dieta impusa de catre medic, fie si de catre persoanele care doar isi doresc un stil de viata sanatos, avem la indemana produse de calitate fara gluten.
Iubitorilor de paste le recomand o reteta dietetica, satioasa si sanatoasa ce are la baza spaghetti din quinoa .
Pentru o alegere certificata ecologic, va recomand un produs testat, oferit de Republica BIO , un produs garantat fara gluten cu un gust minunat si o textura perfecta.
Ingrediente spaghetti din quinoa cu broccoli, somon si nuci:
- 50 g spaghetti quinoa, porumb si orez fara gluten
- 6-7 buchetele broccoli
- ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 3-4 felii ardei rosu iute
- 1-2 linguri miez de nuca
- 70 g somon afumat
- sare
- piper macinat ( optional )
Modalitate de preparare spaghetti din quinoa cu broccoli, somon si nuci:
Fierbeti pastele intr-o oala cu o cantitate suficienta de apa si sare. Lasati-le sa clocoteasca conform instructiunilor de pe ambalaj, in jur de 7-8 minute.
In acest timp curatati usturoiul, taiati ardeiul iute rosu si usturoiul.
Feliati usturoiul si gatiti-l pentru 30 de secunde in 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugati ardeiul iute si broccoli.
Scurgeti pastele si pastrati 2 linguri din zeama in care au fiert pe care adugati-le peste broccoli.
Amestecati pastele cu legumele in tigaie pentru a se combina aromele fiecarui ingredient. Condimentati dupa gust cu sare si un praf de piper.
Inainte de a servi adaugati somonul si miezul de nuca.
Stropiti cu ulei de masline, adaugati sare daca mai este cazul, in rest tot ce mai aveti nevoie este un pahar de vin si pofta de mancare.
Nu am scapat de Alexia pana nu mi-am pus in portia mea si cateva paste de orez pe care i le pregatisem ei, asa ca m-am conformat, cum fac toate mamicile.
Textura acestor spaghetti din quinoa este apropiata de pastele clasice, in plus aroma oferita de usturoi si chilli a fost perfecta alaturi de broccoli, iar miezul de nuca este genial in orice reteta de paste.
Sa fiti sanatosi,
Food for your soul made with love,
D.N
Lasă un răspuns