Ciorba de pui radauteana, o stie toata lumea, nu contine chia, seminte de canepa sau spirulina, deci putem spune ca sunt un om absolut normal cu aceasta reteta, da?
Una din ciorbele preferate ale Alexiei este aceasta, de fapt nu stiu neaparat daca aceasta sau doar combinatia de smantana adaugata in ciorba, pentru ca mai nou vrea ciorba de burta dar afara burta, asa ca banuiesc ca asta este explicatia.
Partea nasoala este ca domnisorica nu prea are voie lactate, iar daca lapte si iaurt nu are voie deloc, smantana o tolereaza ceva mai bine, asa ca imi permit sa ii fac pofta cu o astfel de ciorba din cand in cand.
Ingrediente ciorba de pui radauteana:
- 1/2 pui ( de curte )
- 1 morcov
- 2 pastarnaci
- 2 tije apio
- sare
- piper
- 4 oua ( galbenusurile )
- 1 capatana usturoi
- 200 ml smantana
- suc proaspat de lamaie
- 1 legatura marar
Modalitate de preparare ciorba de pui radauteana:
Pentru aceasta supa am avut un pachet de carne pregatit de acasa cu 1 piept de pui, 1 copan, si 2 aripi, asa ca le-am folosit doar pe acestea.
Carnea obisnuiesc sa o spal foarte bine si sa o fierb 5-10 minute intr-o apa, dupa care schimb apa, clatesc din nou carnea si o pun din nou pe foc intr-o cantitate suficienta de apa filtrata.
Carnea de curte fierbe mai greu decat cea din comert, astfel ca nu pot estima un timp de fierbere pentru ca nu stiu exact ce urmeaza sa folositi, dar ma bazez pe experienta voastra si pe un test cam dupa 60 de minute de fierbere, la foc mic spre mediu, este important sa nu o grabim.
In acest timp tocam legumele, cuburi rondele, patratele, cum va este mai usor si mai distractiv, mai ales daca pregatiti aceasta supa in compania copilului care poate fi mai util decat va imaginati!
Cand carnea este aproape fiarta, adaugam in oala si legumele tocate impreuna cu usturoiul curatat.
Verificam carnea, o scoatem pe un tocator, o lasam sa se racoreasca cateva minute, apoi ne apucam sa o tocam, nu foarte marunt, in fasii subtiri.
Legumele fierte, le scoatem intr-un castron cu 1 polonic – doua de supa si le pasam cu blenderul vertical pana obtinem un piure fin. Daca mai este nevoie completam cu supa pana ajungem la o consistenta fina.
Piureul obtinut il adaugam inapoi in oala peste supa, impreuna cu bucatile de carne.
Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le amestecam bine cu smantana lichida.
Adaugam cate un polonic de supa calda peste smantana, amestecand continuu. Continuam sa adaugam cate un polonic pana folosim cam jumatate din cantitatea de supa, apoi turnam intreg amestecul in oala, indepartand insa vasul de pe sursa de foc.
La final adaugam mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust si suc de lamaie. Cine mai doreste completeaza cu suc de lamaie inainte de servire.
Cam despre asta este vorba cu aceasta supa radauteana.
Cineva a mancat o portie de om mare si stiu ce spun, papilele gustative ale Alexiei sunt extrem de pretentioase .
Cum sa nu impartasesc cu voi aceasta reteta de ciorba de pui radauteana, cand a fost un succes total 🙂
Lasă un răspuns