Trecea primavara si ratam humusul cu leurda? Aceasta nebunie de sezon! Va puteti imagina ca acest lucru nu se putea intampla, adica totul pana la humus si pana la o portie zdravana de leurda.
Eram la cumparaturi si mi-am aruncat ochii direct pe legaturile de leurda care erau atat de frumos aranjate langa tot ce inseamna ceapa verde, salata verde, ridichi, patrunjel , mmm, nebunia aceea verde de la care nu iti mai poti lua ochii. Nebunia de sezon, va spun!
In general la cumparaturi obisnuiesc sa ma uit la produse si sa stiu exact ce voi face cu ele, nu imi iese treaba cu lista decat atunci cand organizez vreo petrecere sau o masa cu prietenii si stiu din timp ce voi gati, in rest, obisnuiesc sa concep meniul direct in supermarket/ piata.
Acelasi lucru l-am facut si acum, stiam ca am naut bio, da, deci bio, pofteam la un humus, iar leurda mi-a facut cu ochiul exact in cel mai bun moment.
Ingrediente:
- 250 g naut sau o conserva de 400 g
- 1 legatura leurda
- 5 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- sare
- piper macinat
- tije de telina ( optional )
- cateva linguri de apa
Pasta de susan:
- 3 linguri seminte de susan
- 2 linguri ulei masline
- 2 linguri suc de lamaie
Modalitate de preparare:
Obisnuiesc sa fierb eu ingredientele pentru astfel de retete mai ales daca timul imi permite acest lucru, asa ca am ales sa folosesc boabe de naut pe care le-am tinut 1 zi intr-un bol cu apa, apoi le-am fiert timp de 50-60 de minute, pana cand boabele se inmoaie.
Cat timp nautul este pe foc puteti prepara pasta de susan.
Intr-ti tigaie combinam uleiul de masline si semintele de susan, pe care le prajim timp de 5 minute la foc mic, amestecand constant.
Mutam semintele intr-un procesor de alimente si pulsam pana cand incepem sa avem consistenta unei paste peste care adaugam sucul de lamaie. La fel de bine puteti cumpara o astfel de pasta din magazin, pasta de tahini din care folositi 2 linguri pentru humus.
Cand nautul este gata, il scurgem de excesul de apa si il mutam in blender.
Adaugam leurda tocata, uleiul si sucul de lamaie. Pulsam pana obtinem o consistenta cremoasa. Pentru acest lucru este posibil sa mai fie nevoie de 2-3 linguri de apa, pentru care va sugerez sa folositi din apa in care a fiert nautul.
Adaugati pasta de susan si sontinuati sa pulsati pana aveti o compozitie neteda.
Pentru un snack dietetic va sugerez sa consumati humusul alaturi de tije de apio sau morcov, sau daca zona dietetica nu va coafeaza, trageti 2 felii de paine pe gratar, stropite cu ulei de masline.
El humus este gata!
Pofta buna!
Lasă un răspuns