Mănânc urdă de 2 ori pe an și asta din cauză ca nu găsesc tot timpul ceva care să mă satisfacă pe deplin, însă din acest pachet cumpărat de mama am mâncat cât pentru 3 ani de acum în colo, cu atât mai mult cu cât nu obișnuiesc să consum brânzeturi în mod obișnuit.
O urdă ușor sărată, cum să fiu sinceră nu am mai mâncat până acum. De bună ce a fost am combinat-o în toate variantele de salate și s-a pretat foarte bine și pentru proiectul #tucemanancilabirou.
E greu cu cantitățile când discutăm de salate, acest tip de rețete pot fi doar sursă de inspirație pentru voi și mai puțin o rețetă în sine.
Vă pot povesti că am spălat câteva frunze de salată, îmi place miezul de la salata verde și întotdeauna cele mai bune salate sunt cele la care am folosit miezul și nu frunzele de la exterior.
Rupte cu mână și aruncate într-un bol, peste care am adăugat:
- 2 ridichi
- 1/2 avocado tăiat cuburi
- 1 lingură cu germeni de grâu
- 2 ouă fierte și feliate
- sare
- piper
- ulei de nuci (folosiți ce aveți)
- urdă
Urda am lăsat-o separat, pentru că nu se pretează a fi fărâmițată într-o salată și am vrut să am gustul acesteia separat.
Urda este un produs valoros deoarece nu conține aproape deloc cazeină.
Un produs ideal în curele de slăbire, diversificarea bebelușilor și în alimentația echilibrată a oricărei persoane. Proteinele din urdă conțin aminoacizi formatori de fibră musculară, mărind arderile și prevenind obezitatea.
Ca idee așa:
Germenii de grâu conțin:
- vitamina E
- acid folic
- fosfor
- tiamină (vitamina B1)
- riboflavină (vitamina B2)
- niacină (vitamina B3)
- zinc
- magneziu
- vitamina A și multe alte substanțe nutritive
Acești embrioni, germenii de grâu, conțin mai mult fier și potasiu decât orice alte surse alimentare.
Dacă ești cu nervii, pot să spun că germenii de grâu sunt și o sursă bună de acizi grași omega-3, care ajută la scăderea colesterolului, echilibrarea tensiunii arteriale precum și la buna funcționare a sistemului nervos.
Cu drag,
Lasă un răspuns