Porumbul se află în categoria alimentelor cu amintiri din copilărie, chiar dacă nu mai este el ce a fost, cum nimic nu mai este până la urmă, o dată/de două ori pe an tot îl cumpăr.
Recunosc că nu m-am dat în vânt după porumbul copt, preferatul meu a fost dintotdeauna cel fiert, clasic, cu puțină sare și nimic mai mult, dar uite că se schimbă gustul omului.
Acum ce să zic, am trecut dintr-o extremă în alta, de unde îl preferam fiert, am folosit o combinație de arome, am încins cuptorul și am obținut o gustare delicioasă și super aromată.
Ingrediente:
- 4 știuleți porumb
- sare
- ulei de măsline
- parmezan (opțional)
- 20 g unt
- câteva frunze busuioc
Modalitate de preparare:
Citisem că pentru porumbul copt, este bine să îl fierbi timp de 5 minute înainte, acum nu știu ce să zic, eu am trecut direct la cuptorul încins la 200 de grade în care am plasat o tavă cu apă în partea de jos.
Porumbul curățat, l-am stropit cu ulei de măsline și sare, apoi l-am așezat pe grătarul cuptorului pentru 10 minute.
Am pregătit o tavă cu folie de aluminiu, folosim o bucată mai mare ca să acoperim porumbul.
Porumbul l-am scos direct în tavă, am adăugat untul, am acoperit cu folie și am introdus tava pentru înca 30 de minute. Acum scoatem tava cu apă din cuptor, fiindcă nu mai avem nevoie de abur.
Cred că merge și fără această operațiune, eu am rămas cu tehnica asta de când făceam pâine cu maia și m-am gândit că va ajuta și porumbul, mai ales dacă aleg să nu îl fierb înainte.
În ultimele 10 minute, desfacem folia și întoarcem porumbul, pentru a se rumeni uniform, iar pentru a prinde culoare, lăsam folia deoparte.
Înainte de servire am presărat parmezan și busuioc proaspăt tocat, un deliciu ce să mai zic, arome intense peste o textură moale și ușor crocantă. Nu știu dacă e mai bun decât cel copt pe grătar, dar cu siguranța asta este aparte.
Acum este momentul pentru cel mai bun porumb, nu? Are cineva o vorbă despre preparatele spectaculoase: MORI MÂNCÂND :-)))
Cu drag,
D
Lasă un răspuns