Tare mult ne mai plac combinațiile inedite, iar atunci când avem poftă de ceva dulce, un preparat asiatic pentru masa principală este una din alegerile noastre.
Dacă faci parte din categoria celor ce nu asociază ananasul doar cu categoria deserturilor, am o propunere indecentă și extrem de gustoasă în care fiecare ingredient se completează în perfectă armonie cu celelalte, de la textura crocantă a cuburilor de ananas, la gustul inconfundabil al pudrei de turmeric ce însoțesc bucățile fragede de carne de porc.
Ananasul, pe lângă gustul minunat pe care îl are fiind considerat un desert în sine, are calități nutritive deloc neglijabile, pornind de la vitamina C, ananasul este bogat în bromelină, ce ajută în procesul de ardere a grăsimilor, aceasta fiind și responsabilă cu desfacerea proteinelor.
Am gătit repede, bun și perfect pentru masa de prânz de la birou.
Porc cu ananas, sos de soia, susan, ghimbir și lapte de cocos
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de cocos pentru prăjit (poate fi folosit orice alt ulei)
- 600 g carne de porc
- 1 ceapă
- 1 conservă ananas natural, Dole Tropical
- 1 ceapă
- 2 ardei grași (galben sau roșu)
- 3 căței de usturoi
- 1 bucată ghimbir (cât degetul mare)
- 1 lingură de amidon
- câțiva fulgi uscați de ardei roșu (opțional)
- 1/2 linguriță pudră turmeric
- 50 ml suc ananas (din conservă)
- 100 ml cremă de cocos (la cutie)
- 1 lingură sos de soia (+/- după gust)
- 1 linguriță sos de stridii (opțional)
- 1 lingură semințe de susan
- sare
Modalitate de preparare:
Într-un vas se adaugă 2 linguri de ulei de cocos sau un alt ulei folosit pentru temperaturi ridicate, apoi se adaugă carnea tăiată cuburi pentru aproximativ 5 minute la foc puternic.
Se scoate carnea din tigaie și se lasă deoparte până când sunt pregătite restul ingredientelor.
În aceeași tigaie se adaugă ceapa tăiată grosier, usturoiul și ghimbirul feliat subțire. Se lasă la foc potrivit, amestecând frecvent pentru 2 minute, cât încep să emane un parfum amețitor.
Acum este momentul pentru a adăuga ananasul scurs de excesul de lichid și ardeiul gras.
Se mențin ingredientele pe foc până când încep să se înmoaie dar în același timp ananasul își păstrează textura crocantă. Unul din motivele pentru care am ales Dole la această rețetă este exact această textură crocantă pe care o are.
Din conservă am păstrat 50 de ml de suc, pe care îl adăugăm acum împreună cu crema de cocos, turmericul și fulgii de ardei roșu.
Îmi place gustul turmericului și profit de beneficiile minunate pe care le are adăugându-l în diferite preparate, însă rețeta se poate duce la bun sfârșit și fără acest condiment.
Completăm cu carnea de porc, 1 lingură de amidon, sos de soia, sos de stridii și semințele de susan. Acoperim vasul cu un capac și menținem pe foc potrivit pentru 15 minute pentru a obține un sos consistent.
Pentru garnitură am ales un orez brun, fie alb sau poate niște tăiței de orez, sunt perfecți pentru gustul aromat al porcului asiatic cu anans și condimente.
Îmi place să aleg întotdeauna produsele potrivite pentru ca preparatele pe care le ofer familiei și musafirilor să fie gustoase, iar astăzi am descoperit ananasul la cutie Dole ce are:
- culoarea naturală, caldă, aurie
- textură crocantă
- gust intens, mai dulce decât cel normal și cu toate acestea este 100% natural, fără adaos de zahăr
- nu conține conservanți, nu are coloranți
- aciditate mai mică decât cea obișnuită
- de aproape 3 ori mai multă vitamina C decât ananasul clasic
Enjoy!
Cu drag,
D
carmen
Buna seara,draga Daniela,suna extraordinar aceasta reteta,dar nu am ”crema de cocos” si nu am vazut-o prin magazine.Te rog sami spui de unde poate fi cumparata sau cum opot prepara. Multumesc mult!
danielaniculi
Hey, se cam gaseseste prin orice supermarket. Foloseste lapte de cocos la conserva (este variata full fat) daca nu gasesti nu e nicio tragedie, merge si fara 🙂