În data de 12.noiembrie.2016 a avut loc cea de-a 12 ediție a vinului Floare de Toamnă, eveniment unde au participat iubitori ai vinului și specialiști cu o vastă experiență.
Evenimentul a avut loc în frumoasa grădină a restaurantului Hanul lui Manuc, o locație emblemă a Bucureștiului de altă dată.
Beneficiind de o însorită și relativ caldă zi de toamnă, participanții, în număr foarte mare, mai bine de 500 de persoane au gustat primul vin roșu al recoltei de struguri abia încheiate.
Toți cei prezenți au petrecut câteva ore la lumina blândă a soarelui în compania paharelor cu vin roșu rubiniu intens, a specialităților de brânzeturi și mezeluri, dar mai ales a prietenilor vinului Floare de Toamnă și ai Vinarte.
Evenimentul a fost punctat de discursurile președintelui Vinarte, domnul Sergio Faleschini și ale oenologului societății.
Elementul principal al acestei sărbători, vinul Floare de Toamnă, produs și îmbuteliat la Crama Starmina, este un cupaj de Fetească Neagră (soi românesc) și merlot (soi francez) realizat prim macerarea carbonică a strugurilor întregi timp de 20 zile, presarea acestora urmată de fermentația vinului rezultat pentru încă circa 5-7 zile. La final vinul este condiționat și îmbuteliat.
Floare de Toamnă este un vin roșu tânăr, limpede, cu miros intens și foarte fructat, un vin savuros, puternic dar echilibrat, care atât datorită calităților sale cât și faptului că nu este recomandat procesului de învechire, pare a cere a fi consumat cât mai rapid, dar cu moderație.
Lasă un răspuns