Când e săptămâna italiană la Lidl România, este și săptămâna în care gătesc și mănânc paste. Nu sunt mare amatoare de paste, iar pentru noi doi se întâmplă rar să le gătesc, în schimb pentru Alexia se întâmplă destul de frecvent să fierb o mână de paste.
Aveam niște paste minunate cu spanac și ou, plus o bucată de somon norvegian de captură (repet, de captură, tot de la Lidl) iar telefonul fratelui meu care anunța că ar găti paste a făcut să întindem o masă în familie și să îmi pun în plan o rețetă care mi-a rămas în amintire de la escapada noastră din Milano.
Tagliatelle cu somon
Din aceste ingrediente am obținut 3 porții destul de generoase.
Ingrediente:
- 250 g tagliatelle
- 1 file somon (300 g)
- 1 fenicul
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- parmezan
- 1 gălbenuș de ou
- 2 linguri ulei măsline
- sare
- piper
- ulei de măsline
Modalitate de preparare:
Somonul l-am gătit în hârtie de copt cu sare, piper și 2 linguri de ulei de măsline, peste care am adăugat bulbul de fenicul tăiat rondele.
Împachetat în hârtie de copt, l-am introdus în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.
Cât timp peștele a fost la cuptor, am fiert pastele respectând timpul indicat pe ambalaj.
După ce pastele sunt gata, scurse de excesul de apă le-am amestecat cu gălbenușul de ou (frecat cu 2 linguri de smântână lichidă) și le-am transferat într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline și usturoiul zdrobit.
2 minute am amestecat pastele, iar dacă ai la dispoziție un strop de vin alb sec, fără teamă le poți stropi 🙂
Cred că pastele fără parmezan sunt ca nunta fără lăutari, de aceea eu zic că se poate folosi o cantitate omenească după bunul plac.
Deasupra am așezat câte o bucată de somon și fenicul, iar alături s-a potrivit un vin alb sec.
Când am fost în Milano (evident că nu putem compara) dar mi-a rămas în minte combinația perfectă dintre paste făinoase și somon dar și cu icre de manciuria. Nu le comparăm pentru că vorbim de un restaurant în care pastele erau făcute de casă, acel detaliu care face diferența.
Cu atât mai mult cu cât pește se împacă bine cu carbohidrații și nu putem vorbi de un preparat greu.
Ești liber să te simți ca într-o frumoasă vacanță 🙂
Italia, amore mio
Cu drag,
D
Lasă un răspuns