Ou, cartof dulce copt și un praf de scorțișoară, doar atât ai nevoie pentru un mic dejun/gustare/desert dietetic, fără făină și fără zahăr. O combinație super gustoasă pe care eu am servit-o cu o lingură de mascarpone și zeamă de lămâie.
Nu are nevoie de nimic în plus, dulceața cartofului este de ajuns pentru a satisface nevoia de un desert generos în calorii.
Singurul pas care durează este coacerea cartofului, tăiat cuburi, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Are nevoie de 15-20 de minute maxim pentru ca acesta să se înmoaie și să poată fi pasat la blender.
Ingrediente:
- 1 cartof dulce (mărime medie)
- 3 ouă
- 1/2 linguriță scorțișoară (opțional)
- un praf turmeric (opțional)
- mascarpone pentru servit (opțional)
Modalitate de preparare:
Cartoful copt l-am pasat la blender până ce a căpătat consistența unui piure, apoi l-am amestecat cu ouăle bătute și condimentele.
Am amestecat până când compoziția a fost una omogenă.
Într-o tigaie antiaderentă, ușor încălzită șiunsă cu ulei de măsline, începem să adăugăm compoziție. 1/2 polonic pentru o singură clătită.
Am aplatizat fiecare clătită cu polonicul, iar după 1 minut (la foc moderat) folosind o spatulă, am întors clătită pe partea cealaltă pentruă încă 1 minut.
Compoziția este una asemănătoare celei de pancakes, groasă, ceea ce nu va permite să folosiți o cantitate mare pentru o singură clătită.
Acestea sunt clătitele pe care le-aș mânca la orice oră, fără niciun regret, fără nici cel mai mic sentiment de vinovăție. Sunt o alegere perfectă și înainte de antrenament.
Am mai presărat pentru decor, 1/2 linguriță de granola de casă.
Cu drag,
D
Lazar Adrian
Tare bun trebuie sa fie!