Budinca din semințe de chia, lapte de cocos și fructe, este pentru mine un mic dejun nutritiv și gustos. Semințele de chia cred că sunt cele mai popolare în prezent, fiind cunoscute ca superalimente de nelipsit dintr-o alimentație sănătoasă.
Este foarte adevărat că sunt ușor de preparat și că sunt destul de versatile, dar părerea mea este că orice abuz are consecințe, iar echilibrul este cheia unei alimentații corecte.
Despre semințe:
- au un conținut ridicat de fibre ceea ce ajută la digestie
- reglează colesterolul și presiunea sângelui, ceea ce ajută la menținerea sănătoasă a inimii. Specialiștii susțin ideea că aceste semințe, chiar dacă sunt atât de mici, au un conținut ridicat de Omega 3, mai mare decât somonul
- cresc performanța și rezistența sportivilor
- ajută la scăderea în greutate
Precum și alte beneficii discutate pe site-uri de specialitate.
Ingrediente:
- 1 conservă lapte de cocos (400 ml)
- 4 1/2 linguri semințe de chia
- 1 mango
- Laptele de cocos l-am agitat bine înainte de a deschide cutia, apoi l-am amestecat cu telul pentru a avea un aspect limpede.
- Am adăugat semințele, am amestecat și am lăsat deoparte pentru 30 de minute. În acest timp semințele se vor umfla, iar amestecul se va transforma într-o budincă.
- Am împărțit budinca în borcane (2-3), iar mango l-am trecut prin blender până ce a luat aspectul unui piure fin.
- Am distribuit și acest piure peste budincă și am lăsat desertul la frigider. Poate fi consumat imediat, însă mie îmi place mai mult dacă este rece 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns