Frigăruile mi se par a fi cel mai ingenios mod de a prepara ceva aspectuos cu doar câteva bucăți de carne și legume colorate, fără a fi nevoie de meticulozitate și răbdare.
Carnea se marinează pentru a fi mai fragedă și mai aromată, legumele se transformă în cuburi, iar acestea fiind spuse frigăruile sunt aproape gata.
Cine e norocos și stă la curte le face pe grătar, cine nu, le mai face și în cuptor că ies la fel de bune 🙂
Ingrediente:
- 700 g carne de porc
- sucul de la 1 lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 lingurițe oregano uscat
- 1 linguriță rozmarin uscat
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- piper măcinat
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roșu
- 8-10 ciuperci
- 1-2 cepe roșii
Mod de preparare:
Am amestecat sucul de lămâie cu uleiul de măsline, oregano, rozmarin, usturoi, piper și sare. Am tăiat carnea de porc în cuburi, am turnat acest amestec de arome peste carne, am amestecat bine toate ingredientele, am acoperit vasul cu folie alimentară și am lăsat în frigider pe timpul nopții.
Am pregătit ingredientele de vineri seara pentru masa de sâmbătă, nu este obligatoriu să fie lăsată carnea atât de mult, 30 de minute sunt de ajuns în mod normal.
Înainte de a începe să le montez, am preîncălzit cuptorul la 200 de grade.
Am curățat legumele și am tăiat ardeiul în cuburi, ceapa am tăiat-o în jumătate și apoi am desfăcut-o în foi individuale, ciupercile le-am lăsat întregi iar dovlecelul l-am tăiat în cuburi cu tot cu coajă.
Pe bețe de frigărui se înfig alternativ legume cu bucăți de carne.
Am așezat frigăruile într-o tavă de cuptor și le-am copt în jur de 40 de minute și le-am întors o singură dată la jumătatea timpului. Dacă folosiți un grill timpul este mai scurt, undeva la 10-15 minute.
Am făcut pentru aceste frigărui și un sos tzatziki:
- 250 g iaurt grecesc
- 1 castravete
- 2 linguri ulei măsline
- 2 lingurițe suc de lămâie
- mărar tocat
- 2 căței de usturoi (tocați mărunt)
- Uleiul de măsline l-am amestecat cu usturoiul tocat, sare și piper, peste care am adăugat iaurtul grecesc (250 de grame am folosit).
- Castravetele l-am tocat cuburi mici, dar este mai practic pe răzătoare, doar să ai grija ca înainte de a-l adăuga în iaurt să-l storci bine de zeamă.
- La final am presărat puțin mărar și un strop de ulei de măsline.
Lasă un răspuns