Poate că nu pare, dar chiar am zile în care sunt extrem de plictisită și total lipsită de chef să gătesc. Asta a fost una din acele zile, e drept că am stat departe de bucătărie, dar am fost mai prezentă pe blog.
În schimb am făcut multe alte lucruri:
- am fost mai ocupată cu articolele și am povestit de dimineață despre cum a fost aseară la degustarea meniului de la Nuba;
- am încărcat o rețetă făcută zilele trecute;
- am stat vreo două ore la cumpărături;
- am spălat frigiderul;
- am verificat ce produse nu mai folosesc de când cu schimbarea alimentației
- mi-am făcut ordine în gânduri să știu ce anume gătesc mâine
- am pus să fierb carne de vită pentru o ciorbiță
Deci timpul pentru a găti să fi vrut și nu mai aveam de unde pe ziua de azi. Nu puteam rămâne nemâncați asta e cert, așa că am rezolvat repede, mai concret în 30 de minute cu tot cu organizare.
Aveam niște linte neagră beluga pe care o pândeam de ceva vreme și pentru că lintea fierbe foarte repede, nu am mai stat pe gânduri și m-am apucat de treabă.
Ingrediente:
- 200 g linte neagră beluga
- frunze de spanac
- 1 avocado
- ulei de măsline
- frunze de țelină sau pătrunjel proaspăt
Cartof dulce la cuptor:
- 1 cartof dulce
- fulgi de chili
- ulei de măsline
- sare
- turmeric (opțional)
Mod de preparare:
Am pus lintea într-un vas și am acoperit-o cu apă, apoi am pus vasul pe sursa de foc și am lăsat la fiert pentru 20-25 de minute. Tot acum am dat drumul la cuptor la 200 de grade. (dacă vreți și cartof dulce)
În tot acest timp, am curățat avocado și l-am stropit cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida și am tăiat cartoful dulce pe lung, în bastonașe.
L-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, am stropit cu ulei de măsline, sare, fulgi de ardei iute și un praf de turmeric. Am introdus tava în cuptor și am lăsat-o atât cât a stat și lintea pe foc. (20-30 de minute timp de preparare)
Când lintea s-a fiert, am transferat-o într-o strecurătoare și am spălat-o bine sub jet de apă rece.
Am turnat lintea într-un bol de salată, am adăugat avocado și frunzele de baby spanac. Am stropit cu puțin ulei de măsline și am adăugat câteva frunze de țelină în lipsa celor de pătrunjel, dar am descoperit că am făcut o alegere mult mai inspirată și mai interesantă.
Se pare că toate superalimentele de culoare închisă la culoare se bucură de o reputație extraordinară în ceea ce privește valoarea lor nutritivă. Lintea neagră, quinoa neagră sau orezul negru , toate acestea au o concentrație ridicată de antioxidanți precum murele sau afinele.
Ai toate motivele pentru care să consumi linte neagră, iar timpul de preparare ar trebui să încurajeze consumul mai des și introducerea acesteia în alimentația familiei.
Domnul B a fost harnic, a pus și la pachet pentru mâine, nu mai am treabă cu el, se descurcă de minune cu proiectul #tucemanancilabirou!
Hai că am mâncat bine și astăzi!
Cu drag,
D
*Dacă ți-a plăcut rețeta mă poți susține distribuind-o și prietenilor tăi, așa mă ajuți și pe mine, dar și pe ei cu idei delicioase 🙂
Mic Dejun de Bucureşti
Minunat arata! Si am pregatiti doi cartofi mari si dulci fiindca am vazut la tine poza, fac des la cuptor, chiar si fara ulei, wedges din cartofi albi. Pun condimente peste, uneori curry, si sunt deliciosi!
danielaniculi
Eu ador cartofii dulci, dar chiar si asa ii folosesc de cateva ori intr-un an. Nu-i asa ca au iesit minunati?? Zi frumoasa!
Mic Dejun de Bucureşti
Vaaai, dar cum au ieşit! Îţi mulţumesc pentru reţetă, o să pun link către blogul tău fiindcă acum scriu despre felul de mâncare alături de care am servit cartofii. Singura chestiune e că i-am abandonat puţin şi s-au făcut mai mult decât aş fi vrut, dar tot au fost delicioşi! Aşa că azi mă duc în mega să mai cumpăr nişte cartofi dulci! :))
danielaniculi
Multumesc!Mi se pare cea mai misto varianta de a pregati cartoful dulce intr-un timp scurt 🙂
Mic Dejun de Bucureşti
Să ştii! Am mai făcut supă cremă cu ghimbir, sunt minunaţi şi super sănătoşi!