ZIUA 34 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT!
Din ziua 20 am considerat ca obiectivul acestei provocări a fost atins.
Fără zahăr adăugat a devenit un stil de viață, iar zilele curg în mod natural fiind atentă la fiecare preparat pe care îl pun în farfurie. E drept, încă mă feresesc chiar și de îndulcitorii naturali precum mierea de albine (era singurul îndulcitor pe care îl mai foloseam la anumite deserturi sau în ceai) Las să treacă încă 30 de zile pentru a fi sigură că mi-am educat complet gustul din acest punct de vedere.
Același plan în aveam și pentru paharul de vin roșu, însă am trecut cu vederea pentru o ocazie deosebită. Ziua de naștere a Doamnei C, femeia care îmi poartă de grijă în fiecare clipă, femeia puternică care mă ajută ori de câte ori sunt în impas, care mă acceptă în toate stările mele și care indiferent ce decizie aș lua cu siguranță este 100 % alături de mine. Da, ea este, pentru ea am închinat paharul sus și cu toată dragostea îi spun încă o dată ”La mulți ani, cei mai sănătoși pentru tine suflet pereche” 🙂
MENIU FESTIV ÎN ZIUA 34
Mic dejun: ouă în cuib de cartof dulce și bacon, cu salată de vinete și o salată de roșii cu busuioc + 1 felie wasa și un smoothie cu mure și lapte de migdale
Gustare: budincă de chia cu ananas
Prânz: tocană cu fructe de mare (tentacule calamar, creveți, suc de roșii, gălbiori)
Cină: DEZMĂȚ în stil tradițional cu momițe, fudulii, pârjoale, șuncă și salată de varză
Trebuie să vă explic această paletă de culori de la micul dejun. Inițial m-am trezit foarte devreme, deși era sâmbătă. Mi-am pregătit o cafea și am ieșit în balcon să nu deranjez pe nimeni în casă. Am făcut repejor și un lapte de migdale având deja migdalele la hidratat puse de seara.
Pe la ora 8:30 am făcut un smoothie din 200 ml lapte de migdale și o ceașcă cu mure, apoi m-am apucat să pregătesc masa pentru toată familia. Un mic dejun în aer liber, într-o sâmbătă dimineața, este întotdeauna, dar întotdeauna o alegere excelentă.
Am pus repejor să coc niște vinete și am bagat o tavă cu ardei kapia în cuptor. Am curățat un cartof dulce și l-am pus la fiert, când a fost gata, l-am scurs de apă, am adăugat puțin unt și în piure l-am transformat. Am luat fâșiile de bacon și le-am rumenit, apoi am urmat toate instrucțiunile din rețetă. (vezi mai sus)
Vinetele le-am făcut salată, am mai tocat câteva roșii și le-am combinat cu prietenul meu busuiocul, iar masa a fost servită în timp record.
Aceasta a fost alegerea mea de dinainte de antrenament, două ore la sală, metabolic workout și interval training.
Cum m-am întors de la sală am mâncat un pahar cu budincă de chia și ananas, iar pentru masa de prânz mai aveam tocană cu fructe de mare.
La masa de seara a urmat dezmățul. Mergi tu la restaurantul Lacrimi și Sfinți să mănânci light, că eu m-am dus cu meniul citit de acasă și cu toate planurile făcute. Că e o gustărică, o pârjoală, o momiță, o fudulie, nu poți sta deoparte. Am făcut un mix de preparate și am gustat din toate câte puțin.
Deși sosurile erau toate făcute în casă, dulceața de ardei iute la fel, chiflele la fel, ei bine de acestea nu m-am atins. Dezmăț, dezmăț, dar să nu exagerăm!
Am gustat în schimb din cartofii Alexiei și am simțit direct că au fost prăjiți în untură, nici nu vă dați seama ce de amintiri m-au invadat și ce zâmbet copilăresc mi-au pus pe chip. Oare Alexia va avea amintiri culinare din copilărie așa cum am eu? Oare va înțelege vreodată de ce iubesc chiftelele din dovlecei, pârjoalele, dovelceii pane, fasolea păstăi cu mujdei de usturoi, ciorba de legume mâncata rece, uneori cu mămăligă la fel de rece și bineînțeles nelipsita ceapă verde, fasolea bătută cu ceapă caramelizată, și mă opresc că deja nu mă mai pot concentra la scris.
În momentul în care dieta ta este una relativ curată, chiar poți consuma un pahar de vin roșu. Am studiat intens acest subiect pentru că sunt o iubitoare a vinului roșu și evident că am citit și m-am documentat cum stă treaba cu resveratrolul meu natural.
VINUL ROȘU este permis, bineînțeles, în limita unui pahar. Vinul roșu are o cantitate foarte scăzută de fructoză. În timpul procesului de fermentație, fructoza din struguri se transformă în alcool. De restul nu prea m-a interesat să citesc, dar berea mai poate fi consumată cu moderație, în rest vinurile albe/șampania, au cea mai ridicată concentrație de fructoză și e de preferat să fie evitate.
Știu, ador șampania, așa că o las pentru cele mai spectaculoase ocazii :).
Acestea fiind spuse, a mai trecut o zi cu gust!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns