Mic dejun paleo, altfel decat clasica omleta sau oua fierte, acest preparat este o combinatie de arome inedita, cu o textura crocanta pe care imi este greu sa o descriu in cuvinte.
Imbinarea galbenusului moale cu gustul cartofului dulce si aroma oferita de bacon iti poarta papilele gustative intr-o calatorie exceptionala, pe care iti doresti sa nu o termini curand, stiti voi, ca orice vacanta frumoasa…
Cu un timp de preparare de 30 de minute cel mult, aceasta reteta eleganta, va impresiona gustul fin al musafirilor invitati la un brunch in weekend.
6 cuiburi de cartof dulce cu ou si bacon asteapta sa fie devorate. Pentru ca la noi in familie oul este considerat un aliment de aur, ingredientele au fost de ajuns pentru 2 persoane.
Ingrediente pentru oua in cuib de cartof dulce si bacon:
- 1 cartof dulce marime medie
- 6 oua
- 6 felii de bacon
- ulei de cocos
- sare
- ardei iute rosu
- tava din silicon pentru briose ( 6 cupe )
- rucola sau alte frunze pentru servit ( optional )
Modalitate de preparare oua in cuib de cartof dulce si bacon:
Preincalzim pentru inceput cuptorul la 200 de grade si curatam cartoful dulce.
Pentru a gati cartoful aveti doua posibilitati, ca sa vedeti ce cute sunt eu tot timpul. Fie il taiati rondele si il gatiti intr-un vas cu putina apa, pana se fierbe. Fie il coaceti in cuptor pentru 35-40 de minute.
In orice varianta veti decide, eu am ales sa il gatesc intr-un vas Zepter timp de 10 minute la foc potrivit, cand este gata il pasam pentru a obtine textura unui piure ferm.
Cat timp se gateste cartoful, ne ocupam de bacon. Intr-o tigaie, asezam fiecare fasie de bacon si il gatim pana incepe sa devina usor crocant.
Ungem cu ulei de cocos fiecare cuib din tava si o tapetam cu cate o fasie de bacon. In mijlocul fiecarei capodopere, adaugam cate o lingura cu piure de cartof dulce.
( inca ma intreaba multe persoane, ce ulei de cocos folosesc, de mai bine de 1 an singurul ulei de cocos pe care il folosesc este cel de la Republica BIO, e testat, il recomand cu drag, decizia va apartine )
Introducem tava in cuptor pentru 10 minute.
Cu ajutorul unei lingurite facem cate o mica gaura in centrul piureului si spargem oul.
Reintroducem tava in cuptor pana cand albusul este gata, timp de inca 10 minute.
Lasam preparatul sa se odihneasca pentru 2-3 minute, apoi cu ajutorul unei linguri scoatem fiecare cuib cu grija si il montam in farfurie.
Presaram pe deasupra ca cireasa de pe tort, un strop de ardei iute rosu, va echilibra balanta intr-un mod fantastic.
Singura replica care a mai avut-o la el dupa acest pranz a fost: ” Nu mai am cuvinte, ai fost la inaltime ” Senchiu, darling 🙂
O reteta sanatoasa cu mult gust pe care nu va invit, va rog sa o incercati!
Lasă un răspuns