Pe principiul ”Don’t stop until you’re proud” astăzi avem ziua 45 de meniu fără zahăr adăugat!
Wow, 45 de zile de alimentație echilibrată, cu gustări, cu mese la ore fixe, parcă nici nu îmi vine să cred că am reușit să devin atât de organizată.
Și uite de acum încep să realizez cu adevărat beneficiile acestui stil de viață:
- sunt într-adevăr mai energică
- tenul a devenit mai luminos și mai curat (iar eu am cu adevărat probleme cu dermatita…)
- am redescoperit gustul minunat al alimentelor
- am scăpat de 6 kg
- gătesc mult mai rapid și sunt mult mai creativă în bucătărie
- am început să economisesc la cumpărături (de când aștepta Domnul B acest moment)
- mă simt împăcată și relaxată cu tot ceea ce mănânc
Ziua 45 fără zahăr adăugat mi-a adus și bucuria celor 10.000 de like-uri pe facebook, pentru care mă simt recunoscătoare și mă ajută să duc mai departe cu același entuziasm fiecare proiect marca food for your soul.
Curioși cum a fost ziua 45?
Mic dejun: smoothie cu mure, pudră proteică de cânepă și avocado
Prânz: couscous cu roșie, pătrunjel, restul de mazăre de ieri și somon la cuptor tot de ieri
Gustare: crackers din secară cu brânzică 20% grăsime și afine
Cină: brânzică 20% grăsime cu afine și nuci pecan
Am făcut un mare smoothie cu mure din belșug, 1 avocado și pudră proteică de cânepă, dar până să adaug cânepa am pus într-un pahar și pentru Alexia și din nou mă simt relaxată să văd că începe să aibe ceva semne că e pe drumul cel bun. După smoothie a mâncat și oușor fiert cu mozzarella și o felie de pâine din făină integrală.
Eu am pus 1 lingură de pudră proteică de cânepă și mi-a fost de ajuns pentru micul dejun acest borcan.
După micul dejun am plecat la film, totuși, să nu uităm că e vacanță și mai avem nevoie de câte o ieșire la relaxare.
Să fiu sinceră nu am apucat să iau ceva de rontăială cu mine gândindu-mă că ne vom întoarce repede. Dar cu tot cu film, cu câteva cumpărături pe care le-am făcut, am ajuns acasă pe la ora 16 și mi-am pus repejor niște brânzică pe acești crackerși din făină integrală, am adăugat și câteva afine și mi-am potolit foamea după care m-am apucat de gătit.
Aveam somon rămas de ieri, deci mai trebuia doar o garnitură. Mai aveam și câteva boabe de mazăre, pe care nu le aruncăm, le folosim într-o nouă farfurie cu mâncare.
Am pus să fierb 80 ml apă, apoi am turnat-o peste 80 g couscous și am amestecat cu furculița. Când s-a tras toată apa, am adăugat puțin unt, pătrunjel tocat, o roșie și 1 lingură de mazăre.
Am încălzit și peștele pe care l-am așezat deasupra și iată din nou o masă pregătită super rapid.
Nu, nu mai puteam să mănânc când a ajuns și Domnul B acasă, cu atât mai mult cu cât și-au prezentat dorința de a le baga o pizza la cuptor.
Așa că am profitat și mi-am făcut una din combinațiile mele dragi:
- 250 g brânzică cu 20% grăsime
- 3 linguri de afine
- câteva nuci pecan (orice alte nuci/semințe sunt perfecte)
*Dacă ar fi fost dimineață băgam și o banană, dar nu am vrut să exagerez având în vedere ora.
Vă las în seara asta una din melodiile mele de suflet 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns