Îmi place să combin ouăle în fel și fel de varinate, fie fierte, poșate, cu sosuri, în salate, cu legume sau omlete, repet, în fel și fel de variante.
Iar pe blog se găsesc tot felul de rețete, din care las aici o parte din ele:
- Ouă poșate cu maioneză de avocado
- Mâncare de linte cu ouă
- Shakshuka– ouă gătite în sos de roșii
- Ouă în cuib de cartof dulce și bacon
- Ouă, avocado și ceai verde
- Ouă cu cartof dulce pentru micul dejun
Varianta de ouă înăbușit îmi place cel mai mult poate pentru că este și cea mai simplă și rapidă modalitate de a le găti.
Am folosit:
- 2 ouă
- 3 frunze de kale
- câteva frunze de busuioc
- sare
- piper
- fulgi de chili
Mod de preparare:
Am încins bine o tigaie antiaderentă în care am picurat 1 lingură cu ulei de măsline, am spart cele două ouă și am acoperit tigaia cu un capac. Le-am lăsat pentru două minute la foc mediu, apoi am adăugat frunzele de kale tocate grosier și frunzele de busuioc lăsate întregi. Am agitat tigaia din când în când și am mai tras cu ochiul să văd care este situația sub capac.
În funcție de cât de gătit doriți să fie oul îl puteți lăsa încă 2 minute pe foc. Eu închid focul și le las cu capacul încă 2 minute .
Pentru că eu am le-am preparat după ce am venit de la sală și pentru că îmi era foarte foame, am pus alături și o tocană de gălbiori.
Simplu și rapid!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns