O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am servit-o cu nuci și fulgi de cocos. O altă rețetă de budincă ciocolatoasă, dar fără zahăr, am mai scris AICI.
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Mic dejun: budincă de chia cu lapte de migdale și nectarină
Gustare: 1 nectarină
Prânz: tagliatelle cu sos pesto
Cină: budincă de cartof dulce
Budinca de chia rămâne cel mai practic mic dejun pe care îl pregătești în 2 minute, de seara, îl lași la rece și îl servești dimineața. Nimic mai simplu.
În funție de sezon alegi alt topping și tot așa.
Pentru prânz m-am gândit la tagliatelle cu sos pesto, preferatele mele, singurele paste pe care nu le refuz, datorită busuiocului pe care îl ador și îl folosesc de fiecare dată când am ocazia. Trebuie să zic că anul acesta am avut cel mai frumos busuioc în balcon și am profitat de el.
Pentru budinca de cartof dulce am folosit un cartof la 450 de grame pe care l-am gătit la aburi, apoi l-am amestecat în blender împreună cu:
- 200 ml lapte de migdale
- 1 lingură pudră de cacao
- 1 praf nucșoară
- 1/2 mango
- 1 banană
Am amestecat până ce am avut o compoziție cremoasă și delicată pe care am stocat-o în borcane ermetice și am ținut-o la frigider pe timpul nopții înainte de a fi servită.
Un deliciu!
Anonim
Si chia nu e chiar sanatoasa. In multe cazuri are salmonela, mucegai sau alte bacterii rezultate in urma depozitarii si reziduuri de chimicale impotriva rozatoarelor
danielaniculi
Este prima oara cand aud si nu ar strica sa ne dai un articol detaliat despre ceea ce spui. Multumesc