Nu mă omor cu pastele, dacă nu aș mai face când și când pentru Alexia cred că ar lipsi cu desăvârșire din bucătărie, dar recunosc că sunt câteva rețete care îmi plac în mod deosebit, în principiu cele cu fructe de mare și cele cu sos pesto proaspăt.
Pastele mi se par a fi soluția de criză pentru cei mici care sunt extrem de pretențioși la mâncare, iar pastele sunt întotdeauna pe placul lor, cu un sos simplu roșu sau în cele mai neînțelese situații (gen Alexia) pastele se consumă ca atare…
Pentru că partea cea mai importantă din această rețetă este sosul pesto, rețeta o aveți chiar aici.
În rest am folosit un sortiment de tagliatelle din grâu integral, având un indice glicemic mai scăzut. Despre alte proprietăți ale pastelor integrale puteți citi aici.
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, 7 minute timpul recomandat.
Se scurg de excesul de apă și se combină cu sos pesto.
Pentru 2 porții de adulți și 1 copil, am folosit 300 grame tagliatelle, de ajuns cât să ai o cină consistentă.
Se pot servi și cu frunze proaspete de spanac și extra parmezan.
O nebunie pe cât de simplă pe atât de gustoasă.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns