Ouă, avocado, nuci, linte și desert, astea sunt cuvintele cu care pot descrie ziua perfectă #fărăzahăradăugat.
Pentru o supă de linte ai nevoie de 30 de minute timp de preparare, omleta nu durează mai mult de 5 minute, iar desertul este gata tot în 30 de minute. Ai impresia că a dormit cineva în bucătărie pentru un astfel de meniu? Nu! Deci, nu trebuie decât puțină organizare, câteva ingrediente și plăcerea de a găti.
A mânca sănătos presupune a găti cât mai des!
Am spus-o și mă repet, cea mai sănătoasă mâncare este cea pregătită de tine, din ingrediente de sezon, având control asupra produselor procesate din comerț.
Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să renunți la zahărul adăugat, este să te apuci să gătești, să începi să cumperi ingrediente naturale și să te împrietenești cu bucătăria. Locul acela din casă unde ar trebui să existe armonie, acolo unde se nasc combinațiile de arome inedite, acolo unde pregătești cele mai gustoase preparate pentru tine și familia ta. Restul e… I M A G I N A Ț I E
ZIUA 59 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Mic dejun: ouă jumări cu baby spanac, avocado și 1 felie wasa
Gustare: nuci și rodie
Prânz: supă de linte
Cină: cheesecake cu blat din făină de migdale
Pentru ouăle jumări am folosit:
- 2 ouă
- 1 linguriță ulei măsline
- sare
- piper
- o mână frunze baby spanac
- 1 lingură iaurt de capră
Am amestecat ouăle cu iaurtul de capră și le-am bătut zdravăn cu furculița, apoi am turnat amestecul într-o tigaie antiaderentă (bine încinsă) în care am picurat uleiul de măsline.
Cu o spatula am tras din amestec de pe margine spre interior, amestecând constant. La final am presărat spanacul, apoi am mutat omleta pe o felie de wasa. Am servit cu jumătate de avocado stropit cu zeamă de lămâie.
Despre cum am ajuns de la tartă la cheesecake am scris într-un alt articol. Ideea este că acest desert a fost minunat pentru mine!
Să citesc fiecare etichetă este în continuare principala mea preocupare atunci când merg la cumpărături!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns