Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!
Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar această rețetă de quinoa este cu siguranță cea mai bună de până acum și probabil cea mai bună din lume.
Normal că este combinația fatală pentru iubitorul de quinoa și pesto!
Le-am combinat într-un singur bol și bonus am făcut legume la cuptor, ușor picante. O rețetă în stilul meu 🙂
Ingrediente:
- 180 g quinoa
- 360 ml apă
- sos pesto de AICI
- năut fiert și scurs
- 2-3 cuperci
- 1 ceapă roșie
- 1 dovlecel
- 10 roșii cherry
- sare
- piper
- fulgi de chili
- ulei de măsline
- cimbru
- oregano
Mod de preparare:
Înainte de orice altă operațiune trebuie să spălăm quinoa.
Eu nu sunt genul care să scriu despre spălatul legumelor și curățatul cartofilor, însă când vine vorba de quinoa trebuie să spun că necesită o curățare sub jet de apă pentru a elimina impuritățile.
Când e gata spălată, se adaugă în vasul cu apă care deja ar trebui să fiarbă, apoi se lasă la foc moderat până când quinoa se umflă și absoarbe lichidul. Îndepărtăm vasul de pe sursa de foc, acoperim quinoa cu un capac și o lăsăm deoparte pentru 10 minute, apoi o amestecăm cu furculița. Vei vedea ce quinoa pufoasă și gustoasă o să ai după aceste operațiuni.
Între timp am pregătit sosul pesto și am copt legumele.
Năutul bine fiert și scurs de excesul de lichid, l-am împrăștiat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi am adăugat restul legumelor tăiate cuburi.
Am presărat:
- 1/2 linguriță de cimbru
- 1/2 linguriță oregano,
- sare după gust
- piper la fel
- câțiva fulci de chili
- 2 linguri de ulei de măsline
Am bagat tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute. Am amestecat de două ori prin legume, iar la final am avut următoarea tavă:
Quinoa am amestecat-o cu sosul pesto (2 linguri de sos sunt suficiente)
De când a devenit și Domnul B obsedat de quinoa, pachetul lui pentru birou cred că are cea mai frumoasă combinație de culori și arome 🙂
Cu drag,
D
Mic Dejun de Bucureşti
SI buuun! Si sanatooos!
danielaniculi
Daaa ☺️☺️☺️
Alina Huza
Eu am sărit peste pesto pentru ca nu sunt fana, dar quinoa a iesit minunata.
danielaniculi
Nu-i asa??? Ma bucur tare ca iti place. eu sunt fan pesto :))
Anonim
Mulțumesc, Draga Dana, pentru aceasta minunata rețeta! Delicioasa! Cu aceasta rețeta, quinoa va fi mult mai prezenta in meniul familiei mele! Te pup cu drag, Dorina!
Grigore Dorina
Geniala rețeta, Draga Dana!! Pur și simplu delicioasa!
Îmbrățișări de la Galati!
danielaniculi
Ce draguuut!! De la Galati! Wow, 2 ani de facultate am facut la Danubius, apoi m-am mutat 🙂
Ma bucura tare mesajul tau si faptul ca apreciezi combinatia asta 🙂
Carmen
Am vrut sa spun ca a iesit divin si toata tava a fost gone rapid :))
danielaniculi
Asa da :)))))))
Ioana
Doamne, ai niste retete incredibile sincer. Intr-o zi am facut 3 retete si au iesit delicioase toate, rar gasesc un blog de unde sa fac mai multe retete, de aici zilnic as face. Felicitari pentru toata munca depusa
danielaniculi
Iti multumesc Ioana!! Iti multumesc din suflet pentru aceste cuvinte si ma bucur enorm sa stiu ca ti-au reusit toate retetele de pana acum 🙂
Maria O.
Buna și de la Drobeta.
Urmează să fac și eu această rețetă..Dar am postat totuși acest comment deoarece subscriu la comentariul lasat de Ioana.
Acum sunt în bucătărie înarmată cu pix …foi și …telefon. Scriu de zor…
Am alte ..4 rețete ce așteaptă cumintele sa fie realizate..deci mâine cu lista de cumpărături în mână direct la supermarket
FELICITĂRI!!!
danielaniculi
Buna!! In asta sta frumusetea acestui blog, sa ne conectam din toate colturile tarii 🙂 Cum a iesit reteta? Sper ca ti-a placut la fel de mult cum mi-a placut si mie