Toamnă la Cherhanaua Ancora
Începutul călduros de octombrie ne-a păstrat entuziamsul pentru plimbările în parc, pentru o Duminică liniștită în familie și pentru o scurtă plimbare culinară la ”mare”. O masă pescărească este întotdeauna o alegere gustoasă și este una din alegerile frecvente pe care le facem pe timp de vară.
Știam de ceva timp de Cherhanaua Ancora însă nu am ajuns până la 1 octombrie 2017 când am dat peste evenimentul de pe pagina de facebook ”Toamnă la Cherhanaua Ancora” și care spunea următoarele:
”În ultima zi de septembrie și în prima de octombrie, vă invităm cu mic, cu mare la o sărbătoare a toamnei împreună, sub soarele de pe terasă, la Cherhanaua Ancora, Șoseaua Nordului 7-9. Avem preparate delicioase din pește proapăt și de apă dulce și de apă sărată, avem pate de sturion, avem zacuscă abia făcută cu pește, cum rar întâlniți, avem fructe de mare preparate ca la carte de Chef Florin, avem vin potrivit cu toate. Dar avem și must abia stors – la discreție.
Vă așteptăm să ciocnim un pahar în cinstea unei toamne frumoase!”
Must, pește proaspăt, soare și priveliște spre lac. Practic aveam toate motivele pentru care să rezervăm o masă. Așa că împreună cu Marian Crăciun de la The Trends (la fel de iubitor al peștelui și fructelor de mare) am stabilit să facem o ieșire și să degustăm câteva specialități!
Am început ca tot omul cu un platou în care se regăseau o mare parte din preparatele pe care voiam să le degustăm. Zacusca de sturion a fost preferata mea și cumva vedeta platoului, însă nici restul bunătăților nu s-au lăsat mai prejos. Icrele de știucă preparate cu ulei din sâmburi de struguri au fost de departe cam cele mai bune icre mâncate până acum și sunt mare iubitoare.
Platourile sunt în general foarte practice atunci când se iese în gașcă și mai ales atunci când ai vrea să guști din toate pentru că nu te poți decide asupra unui singur fel.
Pentru că am pornit pe ideea de platou am continuat și pentru felul principal în aceeași categorie însă cu ceva influențe mediteraneene.
Pe mine m-au atras rapenele de la platoul rece așa că la recomandarea ospătarului am testat și rapanele (de Marea Neagră) cu usturoi și vin alb. Am avut încredere și bine am făcut pentru că am descoperit un gust delicat al acestor melci de mare, care pe lângă faptul că sunt extrem de gustoși au și valori nutritive semnificative (vitamine, minerale și acizi grași omega 3)
Nu le ratați dacă ajungeți la Cherhana 🙂
În cele din urmă am să vă prezint și supa Alexiei, cea de găină cu legume și tăiței, chiar dacă este în afara liniei pescărești, pentru că a fost singura supă mâncată în oraș și a cerut încă o porție.
Așa că pentru cei ce au copilași mofturoși când vine vorba de pește, nu vă faceți griji că au ce mânca la Cherhana.
Ne-a plăcut la Cherhana, mai mergem pentru că meniul este o adevărată încântare.
Mi-a rămas gândul la niște hamsii, guvizi prăjiți, saramură de crap sau chefal la plită. Vă recomand să consultați meniul pe site pentru că altfel va fi foarte greu să luați o decizie la fața locului 🙂
Aștept să îmi povestiți alegerile și experiența voastră de la Cherhanaua Ancora, în rubrica comentarii!
D
Lasă un răspuns