Nu știu eu să fac tocănițe, dar știu să fac combinații de ingrediente cu gust și să pun pe masă farfurii colorate și delicioase!
Îmi plac farfuriile colorate, preparatele cu gust însă gătite cu grijă pentru ca tot ceea ce înseamnă nutrienți să se păstreze și să îi asigur organismului meu tot necesarul de care are nevoie. Gătitul la temperatură controlată este cea mai bună modalitate de a prepara hrana, la o temperatură scăzută pentru ca vitaminele să se păstreze, la fel și culorile legumelor.
Această tocană a apărut dintr-un amestec de ingrediente pe care eu le ador, în special ciupercile și fasolea verde, iar pentru că Domnul B consideră că mâncarea fără carne este incompletă, am împăcat toate gusturile și am folosit o bucată de mușchi de porc care s-a frăgezit foarte bine într-un timp foarte scurt.
Ingrediente:
- 1 kg mușchi de porc
- 500 g ciuperci champignon
- 400 g fasole verde (congelată)
- 1 ardei kapia
- un vârf cuțit piper
- 1/2 linguriță fulgi de chili
- 1/2 linguriță oregano
Mod de preparare:
Pentru a pregăti carnea mai întâi am tăiat-o cuburi, în timp ce am pus un vas Zepter pe sursa de foc și l-am lăsat să se încălzească. Eu am ales acest vas pentru că îmi permite să gătesc carnea în suc propriu, la o temperatură scăzută, fără a fi nevoie să adaug apă sau ulei.
Am lăsat carnea timp de 30 de minute la foc moderat.
După cele 30 de minute am adăugat ciupercile bine spălate și ardeiul kapia feliat. Am acoperit vasul din nou și am lăsat pentru încă 10 minute.
Am adăugat fasolea verde la final, am păstrat mâncarea pe foc pentru încă 5 minute, apoi mâncărica mea a fost numai bună pentru a fi savurată alături de un pahar de vin roșu.
*Timpul de gătire diferă în funcție de intensitatea temperaturii și de vasul pe care îl folosiți, carnea se menține pe foc până când se frăgezește.
La final am stropit cu puțin ulei de măsline și un praf de piper, sare după gust, câțiva fulgi de chili și oregano. În alte condiții aș fi adăugat în plus 1 lingură de sos worcestershire, dar pentru că alimentația mea este una fără zahăr adăugat am eliminat aceste ingrediente din alimentație.
Vă spuneam că îmi plac farfuriile colorate și mă refeream la conținutul acestora, așa că am pus și mai multă culoare prin câteva frunze de baby spanac, iar combinația finală a fost un spectacol pentru papilele mele gustative.
Carnea fragedă, gustoasă, gătită atât cât trebuie, împreună cu ciupercile care au dat mult gust preparatului și fasolea verde al dente, au fost o combinație delicioasă.
Un preparat demn pentru un prânz colorat la birou!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns