De câte ori nu ți s-a întâmplat să te trezești că o iau fructele din loc până să apuci să le mănânci? Iar soluția pentru a evita risipa alimentară este să te gândești cum le poți folosi cât mai repede și într-un mod cât mai ingenios și gustos.
Sincer, cam asta mi s-a întâmplat mie cu niște pere. Vorba aceea e sezon, mai cumperi și tu, mai primești pachet și de la mama, mai scapă și vreo vecină câteva pere când îți înapoiază farfuria de la ultima rețetă și tot așa.
După cum bine am spus, aveam destule pere, iar o parte din ele începeau să se transforme.
Aveam două variante, să pun de un compot (bun pentru zile friguroase) sau să pun de un desert FĂRĂ ZAHĂR, bun în orice anotimp.
Mai simplu decât fructe condimentate și acoperite de fulgi de ovăz și unt, nu aveam ce să fac. Mă rog, mă mai gândisem la o tartă, dar o las pentru următoarele pere.
Ingrediente:
- 1 kg pere
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță ghimbir pulbere sau 1 linguriță ghimbir proaspăt
- sucul de la 2 mandarine
- 250 g fulgi de ovăz
- 3-4 linguri fulgi migdale
- 150 g unt
Mod de preparare:
- Perele le-am curățat de coajă, le-am îndepărtat miezul și le-am feliat. Cred că cea mai bună mpdalitate de a le taia este sub formă de bucăți mai mari. Sau dacă le feliați să fie feliile mai groase.
- Fructele le-am așezat într-un vas termorezisten și le-am condimentat cu scorțișoară și ghimbir, apoi le-am stropit cu sucul de la cele doua mandarine.
- Fulgii de ovăz i-am băgat la blender împreună cu untul, iar amestecul format l-am distribuit peste fructe.
- Am mai adăugat suplimentare 3 felii de unt. Am pus deasupra și fulgii de migdale și am amestecat.
- Am introdus vasul în cuptorul preîncălzit a 220 de grade pentru 30 de minute.
Când a fost gata am scos vasul din cuptor și l-am lăsat deoparte să se răcească complet. Cel mai bine l-am tăiat a doua zi.
De două ori i-am pus Domnului B la pachet, de două ori la cerere chiar! O gustărică nevinovată îți poate da mai multă energie decât crezi. Eu am servit o porție generoasă de crumble chiar înainte de sală, ce crezi, am băut și un kefir și a fost minunat!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns