Salutare pe 2018!
Iată că a venit momentul să scriu prima rețetă din acest an. E drept că îmi intru mai greu în ritm, pentru prima oară am ales să mă bucur de fiecare zi de vacanță și recunosc că mi-a prins foarte bine.
Deși este 3 ianuarie, majoritatea prietenilor mei au revenit deja la birou, eu am ales să rămân în pijamale astăzi și să îmi pregătesc un mic dejun super colorat și confortabil.
Din seria rețetelor delicioase FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, am pregătit astăzi waffe cu cartof dulce și fulgi de ovăz.
Consistente
Delicioase
Fără ZAHĂR
Fără LACTATE
Ingrediente:
- 250 g cartof dulce (fiert)
- 100 g fulgi ovăz
- 250 ml lapte migdale (sau alt lapte la alegere)
- 1 ou întreg
- 1 albuș
- 1/4 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță ulei de cocos (sau alt ulei)
- ulei pentru uns tăvile
Mod de preparare:
Cartoful dulce l-am fiert și l-am lăsat la scurs într-o sită pentru a elimina excesul de lichid.
Am combinat toate intredientele într-un blender și am pulsat la o viteză mare până când am avut o compoziție cremoasă.
Am încis aparatul pentru waffe și am lăsat compoziția deoparte timp de 10 minute.
Plăcile se ung cu ulei sau se folosește un spray.
Am turnat compoziție în forme (nu foarte multă pentru că dă pe afară) și am lăsat waffele în aparat pentru 4 minute.
Pentru topping am folosit niște zmeură congelată, rodie, fulgi de cocos și nuci pecan. Dacă ești de părere că trebuie îndulcute cu ceva, atunci te poți folosi de o linguriță cu miere de albine.
Ce vreau să mai zic este că mâine dimineața întenționez să le servesc cu ou și bacon.
Cu drag,
D
Petrescu Daniela
Bună ziua! Ce aparat de waffe folosiți?
danielaniculi
o varianta de la tefal, nu e ceva scump, e cat sa il folosesc de doua ori pe an :-))