În perioada 5-7 Ianuarie am fost plecați la Ferma Club, unde ne-am tras sufletul după toată agitația din luna Decembrie. Nu am putea spune ca de Sărbători este simplu sa fii acasă, este splendid, dar este și obositor să te așezi la masă în orice vizită pe care o faci, așa că aveam nevoie de o pauză cu aer de munte.
După ce am petrecut un 1 ianuarie plin de soare la malul mării, cu un meniu pescăresc excelent, după ce am reușit să ajung și la prima ora de antrenament din 2018, ne-am pus câteva haine în bagaj și am pornit spre munte, dar nu muntele acela pentru care stai 4 ore în trafic, am ales o locație la 20 de km de Sinaia, o fostă fermă unde s-au pus bazele unei pensiuni cu 10 camere.
Pornind pe ruta București-Târgoviște-Sinaia, am facut 2 ore, fără a sta în vreun blocaj așa cum se întâmplă pe DN1.
Un loc destul de intim dacă intenționezi doar să te odihnești, să te bălăcești și să te bucuri de o farfurie cu mâncare cu produse de la fermă.
Știam de Ferma Club de ceva timp și e adevărat că mi-aș fi dorit să ajung primăvara-vara sau cel târziu toamna, dar planetele s-au aliniat pentru luna ianuarie, astfel încât nu vă pot prezenta niște fotografii minunate cu livada celor de la ferma, dar am să vă povestesc ce am analizat din punct de vedere culinar în aceste 2 zile.
Ultima oară când am ajuns la Sinaia (noiembrie mai exact) am simțit că răbdarea îmi este zdravăn pusă la încercare în vreo două restaurante, deci DA, pentru noi contează foarte mult unde mâncăm și ce anume mâncăm! Nu caut sofisticării, nu mă înțelegeți greșit, dar mai ales la munte caut să mănânc de exemplu o fasole bună (nu de la conservă) și să am un meniu din care să pot alege produse cât de cât tradiționale.
Sinceră să fiu, tot ceea ce citisem despre Ferma Club, din acest punct de vedere, mi-a plăcut și m-a convins să vizitez locația.
Restaurantul este unul micuț, atât cât să încapă toți turiștii cazați în cele 10 camere. De cum am ajuns ne-a fost indicată masa la care am stat de fiecare dată când coboram în restaurant.
Cu un bun simț de nedescris, tot mai rar întâlnit în pensiuni/hoteluri, am fost conduși în cameră, apoi am fost așteptați la masa deja pregătită cu 3 tacâmuri.
Pentru micul dejun poți alege între omleta (simplă sau tărănească) ou ochi și ou fiert. Fiecare alegere vine însoțită de 2 feluri de brânză, produse tradiționale din carne (cârnați și carne afumată în cazul nostru) + roșii și castraveți. Desigur, când ai un copil care strâmbă din nas la multe alimente, găsești cu siguranță o altă variantă care să îți fie pregătită. În fiecare dimineață găseam pe masă lapte cald, brioșe/ fursecuri, unt, gem sau dulceață. La cerere vine cafeaua/ ceaiul, desigur tot la cerere vine o țuică/vișinată.
Încă de la micul dejun stabilești masa de prânz, există dou variante de supă/ciorbă și două de felul doi, alegi ce anume dorești să mănânci precum și o oră estimativă la care revii la masă. Nouă ne-a plăcut acest sistem foarte mult și la fel în ceea ce privește copilul puteam discuta să îi pregătească altceva de mâncare.
Se aplică aceeași metodă și pentru adulții cu un regim special, trebuie doar să spui care îți sunt dorințele. În ceea ce privește vegetarienii sau cei cu intoleranța la gluten, eu recomand să transmiteți din momentul rezervării că aveți nevoie de o alimentație specială.
Alexia ne-a surprins mâncând tot din farfurie de fiecare dată. Că a fost supă cremă sau file de pește, s-a dovedit mulțumită de gust și noi pe lângă ea.
Citisem niște comentarii referitoare la porții. Că sunt foarte mici, că o fi, ca o plesni, că nu ai ce mânca etc. Eu m-am uitat strict în farfuria mea atât la felul 1 cât și la felul 2, ce vreau să spun este că nu m-am ridicat flămândă de la masă, porțiile mi se par de bun simț. Cât timp ai două feluri de mâncare îmi este greu să cred că nu te poți sătura, dar mă rog, poate sunt eu mai critică din punctul asta de vedere.
La masa de prânz alegeam ce vrem la cină și tot așa.
Aaaa, unde mai pui că aveai un desert atât la prânz, cât și la cină. Eu nu l-am vrut pentru că nu mănânc nimic ce presupune zahăr, dar am cerut de fiecare dată de curiozitate și l-am ispitit pe Domnul B să guste (cu promisiunea că dupa aceste zile trece și el pe o alimentație fără zahăr)
În prima zi dacă nu mă înșel au fost clătite la prânz, a doua zi salată de fructe (din fructe și nu din conservă). Așa am remarcat atenția acordată meniului și meniul foarte diversificat.
Seara puteai alege fie între pește și frigărui de porc, fie între ceafă de porc și pulpă de rață. Din ce am prins noi într-un singur week-end, probabil că în fiecare zi există ceva nou.
În timpul liber nu am vrut să ne deplasăm de la pensiune, nu am vrut să intram din nou în aglomerația din Sinaia, așa că am ales să stăm la piscină toți 3. Bogdan s-a retras de câteva ori la saună, eu nu fac saună.
Ne-am plimbat pe afară, am profitat să stăm la aer, să vizităm ferma, iar Alexia să mângâie un ponei simpatic.
Am văzut animalele care sunt crescute cât mai natural, fără concentrate cu tot felul de bazaconii.
Camera se bucură de un balcon foarte generos, iar pentru un ianuarie călduros acest balcon a fost perfect să jucăm un tabinet, să savurăm o cafea și să ne încărcîm bateriile pentru un nou an.
După cum v-ați obișnuit, atunci când povestesc aceste ieșiri de familie, scriu exact părerea personală și cum am perceput noi aceste momente, știu că gusturile sunt diferite, cum noi ca oameni suntem diferiți cu toții. Sper însă dacă ajungeți la Ferma să aveți o ședere plăcută și să veniți cu aceleași impresii.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns