Era Duminică și era târziu, teoretic ar fi trebuit să mă bag la somn, doar că eu eram după două zile de stat la mama (răsfăț și relaxare) și de cum am revenit la mine acasă ce să vezi, m-am aruncat direct într-o prăjitură.
De fapt am constatat că nu aveam ce gustare să îi pun Domnului B la birou, nici eu nu aveam ce să mănânc la micul dejun și înainte e antrenament, așa că am amestecar repejor câteva ingrediente, le-am mutat într-o formă de cuptor și după 30 de minute mi-am dat seama că am făcut o super prăjiturică pe care cu siguranță am să o repet. Nu de alta, dar am uitat să pun banană ca îndulcitor 🙂
Nu mi-am propus să găsesc rețeta perfectă de pandișpan #fărăzahăradăugat până la finalul verii, dar e o idee și cred că mă voi ocupa serios de acest aspect.
Până în septembrie când o să decid care rețetă a fost aproape perfectă, să revenim la povestea de astăzi și la acest pandișpan.
Ingrediente:
- 5 ouă întregi
- 5 albușuri
- 110 g fulgi ovăz
- 30 g făină de cocos
- 1 linguriță scorțișoară
- un praf turmeric
- 1 linguriță praf de copt
- 1 banană (ca îndulcitor)
- 250 g căpșuni
Mod de preparare:
Vă spun de la început că nu vă rețin mult!
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
Amestecăm ouăle și restul ingredientelor )cu excepția căpșunilor) într-un blender, la viteză mare până când compoziția este una omogenă.
Turnăm compoziția într-o formă de cuptor (eu am folosit una din silicon cu diametrul de 20 cm). Dacă nu aveți o formă de silicon este bine să tapetați tava cu hțrtie de copt și puțin ulei de cocos.
Căpșunile le-am feliat și le-am pus pe deasupra pe toată suprafața pandișpanului.
Am introdus tava în cuptor pentru 35 de minute.
La final am presărat fulgi de cocos și am suplimentat cu căpșuni proaspete. Nefiind o prăjitură îndulcită, atunci fructele vor avea grijă să ofere gust și savoare.
Ce n-am pus deși aveam și ar fi mers, câteva curmale hidratate (nu mai mult de 10 în orice caz)
Eu am devorat două felii la micul dejun și a fost prăjitura perfectă!
Cu drag,
D
Ema lechintan
Pot pune faina de hrisca in locul celei de cocos?
danielaniculi
Sigur! Eu folosesc cu succes si faina de hrisca in deseturi :-*
Mar
Buna Daniiela, trebuie sa te intreb, 5 oua intregi, plus 5 albusuri, si 110 gr fulgi de ovaz, 30 gr faina de cocos? Zimi te rog daca e o greala, mi se pare foarte mult lichid( pentru doar atata faina), te rog. Multumesc
danielaniculi
Buna!! Nu este mult lichid, vei vedea 🙂 este o reteta pe care am facut-o de multe ori, atat fulgii de ovaz vor absorbi lichid, iar faina de cocos se comporta diferit. Astept vesti cu interes