ATELIER DE GĂTIT
Probabil te-ai întreba ce legătură are zahărul cu caserola de la birou și de unde și până unde am ajuns cu acest subiect la atelierul de gătit #fărăzahăradăugat.
În primul rând vă reamintesc că zahărul a început să fie tot mai prezent în majoritatea produselor de pe rafturile supermarketului. Orice sos, aliment procesat, pâinea, covrigeii, apele aromate, batoanele energizante și așa mai departe, toate dacă le analizăm vom descoperi că eticheta ascunde multe ingrediente pe care le-am putea evita dacă am acorda mai multă atenție.
Este adevărat că nu poți avea control total, iar atunci când mai iei masa în oraș sau ești în vacanță, te asigur că vei consuma mâncăruri sau preparate ce conțin zahăr, ei bine, tocmai despre asta este vorba, ca aceste preparate să nu fie consumate frecvent sau în exces. Poți avea grijă de un prânz savuros și două gustări delicioase dacă aloci maxim 30 de minute din timpul tău pentru a pregăti pachetul pentru a doua zi.
#tucemanancilabirou este primul proiect al blogului și este subiectul pe care îl discutăm în fiecare seară de Duminică și până Joi, iar dacă acum 2 ani încercam să îl conving pe Domnul B să plece măcar cu un iaurt și câteva nuci la pachet, ei bine, acum alimentația lui pe timpul zilei este una consistentă și nu mai pleacă de acasă fără mâncare.
De ce?
Simplu, a descoperit pe pielea lui cât de important este să te hrănești corect și să îi asiguri organismului tău toți nutrienții pentru a te răsplăti la rândul său cu energie.
Consider masa de prânz cea mai importantă masă a zilei.
Poate că ai luat o cină mai târzie, poate că dimineață ai mâncat un mic dejun mai light din lipsă de timp, însă pentru masa de prânz chiar trebuie să acorzi importanță.
Din ingrediente simple, pe care le pui în valoare cu un strop de culoare, folosind condimentele potrivite și arome intense, vei obține preparate incredibil de gustoase și sățioase!
În cadrul atelierului le-am propus invitaților să pregătim o caserolă cu mâncare și două gustari banale, dar pline de gust. Gândite astfel încât să ofere nutrienții esențiali, participanții au înțeles cât de important este să ne hrănim corect.
Îmi doresc ca fiecare atelier să fie o experiență unică, să nu semene unul cu celaălalt și să fie de fiecare dată un alt subiect. Am început cu deserturi pentru că rezonau cel mai mult cu ideea de zahăr, apoi am continuat cu o seara de party pe tocuri, iar acum caserola de prânz. Nu vom dezvălui următoarele ateliere, dar vă asigur că sunt la fel de interesante.
Subiectele se schimbă, însă scopul principal este același. O alimentație FĂRĂ ZAHĂR.
Poți gândi meniuri la fel de delicioase folosind super ingrediente, iar la atelier am demonstrat asta în fiecare rețetă (și gătim câte 3 rețete/ atelier)
Avem alături parteneri minunați, parteneri care cred în acest proiect și drept dovadă ne sunt alături de la început.
În cadrul acestui atelier am propus 3 rețete:
Quinoa cu mix mexican și chiftele de curcan la cuptor. Iar pentru că cei de la Panzani au o variantă de quinoa la punguțe am ales să folosim acest sortiment mult mai simplu de gătit. Caserola a prins culoare cu ajutorul microplantelor de la Microgreens România și cu diverse arome pe care le-am pus la dispoziție.
În fiecare amestec de acest gen adaug o mână de frunze de salată. Nu contează ce anume alegi să folosești, fie că pui baby spanac sau rucola, sau un mix de salată, să știi că sortimentele de la Agriro au fost foarte apreciate atât pentru caserolă, cât și folosirea plantelor la ghiveci.
Personal îmi place să stropesc quinoa cu zeamă de limetă și să arunc la final 1-2 linguri de semințe de rodie, pentru că fiecare farfurie cu mâncare trebuie să îți ofere arome irezistibile. Ne-am jucat cu aromele după gust, la final am adăugat doza de proteină (chiftelele de curcan la cuptor) iar caserola a fost gata.
Feliile de pâine crocantă de secară FINN CRISP sunt nelipsite din pachetul de prânz, indiferent că le servim la masa de prânz sau la o gustare.
Chiar dacă masa de prânz a fost una consistentă, asta nu înseamnă că gustările pot fi cele clasice (covrig, baton de ciocolată sau o tonă de fructe, care fructe se consumă cu cap și ele)
Pentru prima gustare am pregătit cookies din banană și ovăz, iar pentru cea de a doua o budincă de chia cu iaurt grecesc, decorată în cele mai creative moduri de la un participant la altul.
Am venit la atelier ca și cum aș fi la mine în bucătărie
Am adus și la atelier obiceiul meu de a găti cu un pahar de vin roșu pe blatul de lucru. Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez în bucătărie cu muzică și cu un pahar de vin alături.
Dacă seara o începem cu o apă aromatizată și o gustărică light, ei bine, când ne apucăm de treabă trecem pe detalii mai intense, de un roșu irezistibil. Pentru că atelierele au avut loc seara, când toată lumea vine de la birou cu gândul să se deconecteze și să petreacă o seară altfel, ne-am răsfățat cu un vin elegant, parfumat și catifelat. Rouge de Roumanie este un vin perfect pentru iubitorii de vin bun.
Vă asigur că nu mă mai pot opri atunci când încep să povestesc despre aceste ateliere, dar nu vreau ca acest articol să fie un roman, vreau doar să puncteze aspectele cele mai importante, iar cu ajutorul pozelor să transmit o parte din energia care a fost pe 5 iunie la Kuxa!
Acest atelier a fost de 100 de ori mai emoționant pentru mine, pentru că am avut-o alături pe coordonatoarea mea de la cursul de nutriție. Codruța a fost alături de mine și asta m-a copleșit, mi-a adus o mare bucurie, dar o bucurie amestecată cu emoție. A fost însă energia de care mai era nevoie pentru ca totul să fie aproape perfect 🙂
Post eveniment fiecare participant a primit din partea mea un email cu un meniu pentru 5 zile, un meniu pentru pranzul de la birou, dar și cele două gustări foarte importante!
VĂ MULȚUMESC!
Ne vedem pe 30 iunie, la un atelier plin de culoare!
Atelierul de smoothie-uri, să vedem cât de ușor putem consuma băuturi foarte calorice sau mult prea bogate în grăsimi (foe ele și sănătoase), un atelier cu tips & Tricks, cu idei și rețete de smoothie nutritive și echilibrate!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns