Există bucurii culinare pe lumea asta pe care nu le poți înlocui cu nimic. Sau cel puțin asta este părerea mea. O felie de pizza proaspă scoasă din cuptor, o poție de paste cu ardei iute, usturoi și ulei de măsline sau sos pesto, sunt preparate pe care mi le ofer din când în când. În restul timpului caut să găsesc mereu alternative care să îmi bucure papilele gustative la fel de mult, chiar dacă am o alimentație low carb și acord atenție tuturor alimentelor pe care le consum.
Ultima dată când am pregătit ceva irezistibil a fos această focaccia. M-am gândit că termenul de focaccia i se pregătește cel mai bine, are topping de brânză sărată (un deliciu), iar dacă presăram o cantitate generoasă de oregano, era aproape VIS, dar păstrez acest vis pentru următoare dată când voi face rețeta.
Eu am servit ca înlocuitor de pâine pentru un mic dejun cu ouă fierte și avocado. A fost combinația perfectă. La fel de interesantă este această rețetă și pentru o gustare la birou.
O gustare inedită, sățioasă și cu un conținut scăzut de carbohidrați.
Dacă Domnul B nu se mai sătura…îl iau ca pe cel mai bun compliment 🙂
Iată o rețetă fără gluten, cu conținut ridicat de proteine, la fel și de fibre. Cam toate rețetele fără gluten ce au la bază făina de migdale sunt un adevărat succes la noi în familie.
- FĂRĂ GLUTEN
- CONȚINUT SCĂZUT DE CARBOHIDRAȚI
- PROTEICĂ
Ingrediente:
- 600 g broccoli (gătit la aburi sau fiert și scus f bine de excesul de lichid)
- 4 ouă
- 50 g făină de migdale (albă)
- 2 linguri semințe de chia
- 1/2 linguriță sare
- 70 g telemea sărată sau brânză feta/ parmezan
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Am tapetat o tavă dreptunghiulară (având dimensiunile de 30 X 22 cm) cu hârtie de copt.
Pentru a prepara compoziția, am amestecat toate ingredientele într-un blender și am pulsat 1-2 minute până s-au amestecat bine, apoi am turnat amestectul în tavă și am distribuit pe toată suprafața tăvii cu o spatulă. Înălțimea aluatului ar trebui să fie undeva la 1 cm.
Am presărat pe deasupra telemeaua tăiată bucăți mici. Cel mai bine era să folosesc o răzătoare, însă am cosniderat rețeta de test. Ulterior când am văzut ce minunăție a ieșit, am trecut la pasul următor pentru ca rețeta să ajungă și pe blog.
Am introdus tava în cuptor pentru 30 de minute. Poate dura mai mult în funcție de tipul cuptorului.
Am feliat-o după ce s-a mai răcit și am trecut la atac, pardon, la degustat :))
Teoretic se poate păstra în frigider mai multe zile, nu mai mult de 6, acum depinde câți membri din familie o apreciază. În cazul nostru s-a terminat foarte repede.
Desigur, o altă variantă de stocare este și congelatorul. Poți prepara o singură dată și o congelezi în punguțe individuale.
Variantele de consum sunt după placul fiecăruia. Eu am servit și cu somon la cuptor, dar și cu ou fiert.
Cu drag,
D
Georgiana
Buna, se poate folosi alta faina?
danielaniculi
Personal nu am incercat si cu alt tip de faina, cu siguranta merge, insa sunt altele cantitatile.
Dana Lauer
Am făcut aceasta focaccia de multe ori,o adoram,toată familia!
danielaniculi
Ce bucurie! ❤️