Mai am câteva zile până la vacanța de vară și cumva mintea îmi stă numai la delicatese. Știu că nu o să am ce fel de deserturi să mănânc cât sunt plecată, de aceea m-am mai răsfățat în aceste zile cu câte o bombiță calorică și perfectă pentru perioada mea mai low carb.
Cumpărasem de câteva zile un dovleac din care aveam de gând să fac supă cremă. I-am schimbat direcția și l-am considerat mult mai potrivit pentru o prăjitură perfectă pentru toată familia.
Cu 1 dovleac (de fapt o parte dintr-un dovleac), niște unt de arahide, ouă organice și jumătate de banană am rezolvat situația de ”dulce” nevinovat imediat!
Dacă și tu ești în căutarea unui brownie fără făină/ deci fără gluten și FĂRĂ ZAHĂR (evident) ai ajuns pe pagina care trebuie.
Acum să trecem la treabă!
Ingrediente:
- 500 g dovleac copt
- 100 g unt arahide (fără zahăr sau îndulcitor, cât mai natural, fără alte ingrediente)
- 50 g cacao
- 50 g făină de migdale
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 ou întreg + 2 albușuri
- 1/2 banană (opțional, pentru a îndulci)
Mod de preparare:
Am tăiat dovleacul pe jumătate, am scos semințele, apoi l-am copt cu scorțișoară și nucșoară presărate pe deasupra. Am ținut la cuptor la 180 de grade aproximativ 45 de minute. Timpul poate varia în funcție de tipul cuptorului/ grosimea dovleacului.
După ce dovleacul s-a răcit, am desprins coaja și am transferat 500 de grame în vasul blenderului, peste care am adăugat toate ingredientele.
Dacă aveți extract de vanilie nu evitați să adăugați 1 linguriță.
Am tapetat o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt și am adăugat compoziția.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute, însă am tăiat brownie după ce s-a răcit complet.
Ca și topping eu personal nu am folosit nimic. Acel unt de arahide a fost adăugat pentru fotografie, însă cu o mână de fructe de pădure proaspete e de ajuns dacă îl serviți.
Este deja foarte caloric pentru a mai folosi și topping 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns