De fiecare dată când scot fulgii de cocos din dulap îmi amintes de plaja din Palma de Mallorca unde se vinde COCONUT pe plaja, exact așa cum vând românii porumb, zmeurică și altele.
Eh, la fel de deranjant era și acolo, doar că mai atenua ideea de COCONUT, ba chiar ridicam puțin din sprânceană la ideea unei gustări pe plajă. Anul acesta am descoperit că și pe plajă în Rimini, Italia, se vinde COCO la fel de bine. Când și când mai auzeai câte un COCO bello. Nu mi-am luat nici de la unii, nici de la alții. Supermarketul îți oferea variante mai safe ca să zic așa.
Ajunsă acasă din vacanță, pofteam evident la un desert de-al meu! Cu gândul la cocos și cu pofta de desert m-am apucat de treabă și am făcut o prăjiturică simpatică și nevinovată, pe stil low carb, numai bună de luat ca gustare, de servit la micul dejun sau la o petrecere unde vrei să îți convingi prietenii că a mânca deserturi fără zahăr nu e deloc așa rău precum pare.
Să începem!
Ingrediente:
- 190 g făină de migdale
- 40 g fulgi de cocos
- 2 lingurițe îndulcitor natural stevia
- 4 ouă
- 4 albușuri
- 2 lingurițe bicarbonat sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 20 ml ulei de cocos
- 180 ml lapte de migdale
- 100 g zmeură
- 2 linguri bobițe de cacao
Mod de preparare:
Am uns recipientul de la slow cooker cu ulei de cocos și într-un vas separat am pregătit compoziția.
Într-un bol am amestecat făina de migdale, fulgii de cocos, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Am adăugat ouăle, uleiul de cocos, îndulcitorul și laptele de migdale. Am amestecat toate ingredientele și la final am încorporat bobițele de cacao. Am vărsat amestecul în oala cu gătire lentă și am pus deasupra zmeura.
Am setat aparatul de modul HIGH pentru 3 ore și am servit atât cu cremă de cocos, cât și cu fructe proaspete.
Am lăsat prăjitura să se răcească în vas și apoi am trecut la devorat!
Eu atât vă spun, mai fac prăjituri la slow cooker că îmi place 🙂
Cu drag,
D
Alina
Buna! Si bine ai revenit! COCO se vindea si pe plaja din Pescara unde am fost noi anul acesta. Am luat intr-o zi, impreuna cu niste pepene si au fost senzationale.
Revenind la prajitura: in lipsa de slow cooker cam care ar fi timpul de coacere in cuptorul electric?
multumesc,
danielaniculi
Acum ma faci sa mi para rau ca nu am cumparat si eu :))
La anul daca mai dau de ei, musai incerc.
La cuptor undeva la 35-40 de minute, la 180 de grade. Verifici cand incepe sa-si schimbe culoarea si devine usor aurie 🙂
Sa-mi spui cum iese la cuptor, te rog!
Alina
sa iei ca merita! 🙂
multumesc! sa vedem cand apuc sa o fac dar cand o fac te anunt
danielaniculi
Abia astept!