Dacă ai 20 de minute la dispoziție și o poftă de fursecuri dar fără prea mult sentiment de vinovăție, dă-mi voie să îți spun că ai ajuns unde trebuia și își pot spune deja ”spor la treabă”.
La cele de mai sus aș mai adăuga și dacă ai o pungă cu făină de migdale la îndemână, dar chiar și dacă nu ai, important este să reții rețeta, să notezi făina de migdale pe lista ta de cumpărături și să revii la bucătărie în cel mai scurt timp posibil!
În general arunc câte o pungă cu făină de migdale în coș cam de fiecare dată când ies la cumpărături. Este cam de bază așa în bucătăria keto când vine vorba de deserturi sau pâine. Avantajul ei numărul 1 este gustul minunat pe care îl oferă oricărui preparat 🙂
Aceasta este prima mea rețetă de fursecuri keto, iar pentru data viitoare vreau să fac o variantă cu parmezan, mda, săratul, slăbiciunea familiei…
Ceea ce vreau să lămurim de acum este că după ce le lași puțin să se răcească, după ce savurezi primul fursec, apoi pe al doilea, după care te oprești, pentru că au calorii destule, intri în rubrica comentarii și îmi spui părerea ta sau dacă ai schimbat ceva și cum a iesșit, s-a făcut??
Acum că am lămurit punctul de plecare și micuța mea doleanță, putem trece la treabă!
Ingrediente:
- 150 g făină de migdale
- 2 lingurițe praf de cop
- 1 linguriță sau două îndulcitor natural stevia (dacă vrei să fie extra dulci, atunci mai poți pune 1 linguriță)
- 2 ouă bătute
- 40 g unt topit
- 1 linguriță extract vanilie
- 1 lingură bobițe de cacao (cam opțional)
Mod de preparare:
Începutul constă în preîncălzirea cuptorului la 180 de grade și tapetarea unei tăvi cu hârtie de copt.
Într-un bol am amestecat ingredientele uscate (făina de migdale, praful de copt) iar separat am bătut ouăle pe care le-am adăugat peste ingredientele solide, am turnat apoi untul topit, vanilia, stevia și bobițele de cacao.
Am amestecat toată compoziția cu o spatulă și am format biluțe pe care apoi le-am aplatizat ușor. *Dacă folosești niște mănusi de bucătărie vei modela mai ușor compoziția.
Am așezat fursecurile în tavă lăsând distanță între ele, apoi am introdus tava în cuptorul încins, pentru 15 minute.
Evident că cel mai bun gust l-au avut a doua zi. Vă spun pentru că am testat și la cald și la două ore după ce le-am scos din cuptor, dar de departe minunate au fost a doua zi la micul dejun lângă cafea 🙂
Indiferent dacă ești adeptul unei alimentații low carb sau nu, recomand cu încredere aceste cookies prin prisma faptului că se fac foarte ușor, sunt super gustoase și lipsite de zahăr. Nu mai spun că se potrivesc de minune și pentru persoanele care sunt obligatoriu sub o dietă fără gluten.
Cam simplu și cam bun, părerea mea.
A ta care este?
Cred că până la sfârșitul săptămânii îi incerc!
Iar eu pana la sfarsitul saptamanii astept impresii :))) Yeyyy
Cu siguranță, revin!!!!:))))
Arata foarte bine. Ce fel de stevia folosesti? Eu mai folosesc GreeSugar, dar nu imi foarte mult ce gust da la prajituri…
Folosesc rar. Am avut acum o varianta lichida de la Dacia Plant.
Gata, i-am făcut azi!!!!! Am făcut o compoziție și jumătate și mi-au ieșit 15 buc. Am pus 3 lingurițe de indulcitor de stevia (pulbere) iar în interior câteva migdale tăiate și câteva bobițe de mărțișor. O MINUNE!!!!!! Am mâncat acum unul deja răcit și i-am dat la frigider să văd cum sunt și după. Imi plac maxim și sigur voi mai repeta rețeta. Intrebare- întreîntrebătoare, aș putea face și cu făină de cocos în locul celei de migdale, că am o punguță un așteptare? Mii de mulțumiri pentru idei!!!!
Merge si cu alt tip de faina fara gluten (gen faina de cocos sau de orez)? Multumesc!
Ulalalaaa, abia asteptam sa-mi scrii!! Abia astept sa fac inca o data si eu, dar as vrea sa incerc si varianta pe sarat cu parmezan si mozzarella!
Oricum de la reteta asta pot pleca multe alte idei!
La faina de cocos nu stiu exact cantitatea, dar sigur merge. Sa stii ca voi incerca si am sa scriu 🙂
Nu am incercat faina de orez niciodata, iar la
cocos nu stiu exact cantitatea, dar ma ocup aa fac si o sa scriu negresit!
Sunt delicioși! Singura diferența fata de rețeta de mai sus a fost ca in loc de unt am folosit ulei de cocos și au o aroma subtila de cocos
Suuper, e f ok cu cocos, fat bomb ca la carte, mai keto decat keto Eu am facut si cu parmezan, sunt ceva… de vis! sa incerci 🙂
Am facut si eu acum cateva zile acesti biscuiti din doar 4 ingrediente: faina de migdale, oua, ulei cocos, un praf sare. In jumate compozitia am adaugat chimen, absolut deliciosi au iesit
Yummmm!! Chimen!! Ce deliciosenie
de unde ai cumparat bobitele de cacao fara zahar (un fel de choco chips)? Multumesc
Buna. Se gasesc la myprotein sau republica bio.
Super reteta! Au iesit o minunatie! Ma intreb daca as putea incerca doar cu albus de ou… Se poate oare? Multumesc frumos!
Ce propunere interesanta, nu m-am gandit sa le incerc doar cu albus de ou, dar de ce nu pana la urma? Eu zic da 🙂 si asteptam impresii