BOMBOANE DIN NUCĂ DE COCOS FĂRĂ ZAHĂR
Zic eu că miercurea, exact la jumătatea săptămânii, este timpul să ne răsfățăm cu un dulce nevinovat.
Minunate pentru pachețelul de școală al copilului (foarte atractive în primul rând prin denumirea de raffaelo) dar la fel de potrivite și pentru orice alt moment al zilei, poate pentru vreo mică petrecere la birou.
Pornind de la baza acestei rețete, fulgii de cocos, și în lipsa zahărului, putem spune fără reținere că această rețetă este la fel de minunată și pentru persoanele care se află într-o alimentație ketogenică. Atât fulgii de cocos cât și brânzica cu procent ridicat de grăsimi pe care am folosit-o, sunt două ingrediente ce conțin grăsimi sănătoase, ducând în final la un desert sățios!
Și de această dată vă recomand să apelați la ajutorul copiilor, vor fi mai mult decât încântați să modeleze propriile bomboane raffaelo, uau și cât de interesant este că au gust bun deși nu conțin zahăr 🙂
Ce să mai zic, trebuie să mă mândresc că a mâncat Alexia 3 bucăți! Deși ea nu mănâncă brânză, însă în această variantă a descoperit că totuși este bine ca NICIODATĂ SĂ NU SPUI NICIODATĂ.
Ingrediente:
- 150 g fulgi de cocos + 20 g fulgi de cocos pentru a presăra pe bomboane
- 1 linguriță extract vanilie
- 1 linguriță sau 2 de îndulcitor natural stevia
- 250 g brânză 20 % (Lacteea)
- 70 fructe de pădure congelate
- 1 lingură suc lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele în vasului unui blender (cu excepția celor 20 g fulgi de cocos)
Se pulsează la viteză mare, apoi din compoziția obținută se formează biluțe drăguțe.
Într-o farfurie se pun fulgii de cocos, apoi se rostogolesc bomboanele prin acești fulgi de cocos și se lasă la rece pentru 1-2 ore. Desigur ele sunt bune imediat, însă devin mai ferme, iar aromele se întrepătrund mai bine după o vreme de odihnă la frigider.
Hai că presimt că eu voi pune pe repeat această rețetă în multe variante 🙂
Cu drag,
D
Lazar iulia
Super!eu sunt obligata sa renunț la dulciuri!
danielaniculi
De cele mai multe ori, din pacate, se ajunge in situatia aceasta, insa e bine ca e ceva ce poti controla, iar eu sper sa te pot ajuta prin intermediul acestor retete sa renunti usor!
Madalina
Multumiri pt reteta! Si o intrebare: ce fel de branza? De vaci, crema de branza?
danielaniculi
Eu am folosit o brnazica de vaci Lacteea. O branza ca pentru paanasi sa fie si usor de modelat si gustoasa