Primul loc de muncă pe care l-am avut a fost în cadrul unei bănci, lucram in back office și eram trecută în acte ca și ofițer de credite. Reguli, proceduri, regulament intern, ca în orice instituție. Nu prea a fost ceea ce îmi doream ca să fiu sinceră, iar eu sunt genul de om care dacă nu se simte bine cu ceea ce face, nu poate merge mai departe.
Am renunțat la job pentru a mă ocupa de Masterul in Carieră Judiciară, în speranța că voi avea o cariera de succes in domeniul juridic.
Înainte de examenul de dizertație s-a întâmplat să trăiesc cel mai frumos moment din viața mea. Am adus pe lume un pui de om. Un pui mic cu o greutate de 2970. Acel pui despre care vorbesc, are astăzi 8 ani și 8 luni.
Este adevărat că am dat naștere unui copil la 24 de ani și era cumva de la sine înțeles sa fiu bombardată cu sfaturi peste sfaturi și recomandări, pe principiul lipsei de experiență, cele mai multe de la oameni care nu aveau copii, dar nu numai.
O alăptezi la cerere? Aaaa, nu-i bine, o sa vezi, te joacă pe degete deja!
Las-o sa plângă…las-o sa urle! Nu o lua în brațe de la primul scâncet!
Dă-i supliment de lapte praf, uite de asta plânge că nu se satură…
Pune-i căciuliță, o trage curentul! Las-o flămândă dacă nu mănâncă.
Îi dai antibiotic? De ce-i dai antibiotic? Las-o să lupte vs chinui copilul…
Și lista poate continua cu câte și mai câte ”greșeli” am făcut.
Devenise un chin crezând că toată lumea știe mai bine decât mine. Am avut nopți întregi de frământări, de întrebări la care îmi dădeam singură răspunsuri.
Oare fac bine? Oare sunt o mamă bună?
Și dacă nu sunt acum o mamă bună, oare ce am să fac mai târziu când provocările vor crește împreună cu copilul. Vor deveni din ce în ce mai mari.
Oh, da, am citit cărți de parenting din timpul sarcinii. Am ”răsfoit” forumuri încă din prima zi când am văzut testul de sarcină pozitiv și tot pe forum, dar și cu alte 4 cărți deschise, eram și în prima zi când am ajuns cu copilul acasă și deja experimentam o serie de vărsături.
Nu a ținut foarte mult timp perioada asta pentru că din fericire am întâlnit un medic pediatru cu care comunicarea a fost extrem de eficientă. Drept dovadă Alexia are același medic și astăzi.
Am avut tot soiul de momente dificile și am trecut prin multe experiențe în 8 ani și 8 luni. Indiferent de cât de mult am greșit, indiferent de modul în care am gestionat fiecare situație, simt cu toată ființa mea că am făcut ceea ce trebuia și sper să continui să fac lucrurile în același ritm, în tihnă până la urmă, pentru că despre asta este vorba.
M-aș putea considera o mamă bună, pentru că m-am adaptat felului ei de a fi, pentru că am renunțat să mai fiu focusată pe ce spune cartea și am fost mai atentă nevoilor ei.
UN STROP DE TIHNĂ
Săptămâna trecută Napolact a lansat campania ”Povestioara cu Tihnă”, iar în cadrul evenimentului de lansare mi-au trecut prin minte multe sfaturi ce mi-au fost adresate fără să le fi cerut vreodată. Campania își propune să ofere un strop de tihnă părinților din România, o campanie în care și tu te poți implica povestind la rândul tău din experiența ta.
„deodată, mama și-a dat seama că fiecare copil e unic, căci are propriul ritm de dezvoltare. Și de atunci s-a bucurat de fiecare pas al lui și nu l-a mai comparat cu alți copii.”
Acesta este doar unul dintre exemplele de text ce le veți găsi pe cutiile de lapte Napolact. Însă, campania te invită să împărtășești și tu din experiența ta de părinte și să scrii povestioarele tale pe www.intihna.ro, un site cu povești și sfaturi de la specialiști. Un loc numai bun pentru un moment de tihnă.
Nu uita că întâmplarea ta poate fi o experiență pentru ceilalți!
DESPRE CAMPANIE
Napolact în parteneriat cu ReadyNation România lansează campania „Povestioara cu Tihnă” www.intihna.ro/povestioarecutihna, un program ce își propune să ofere un strop de tihnă părinților din România. Mesajele campaniei se vor regăsi pe cutiile de lapte Napolact BIO și vor reda povești din care părinții să culeagă învățături care să îi ajute în rolul de părinte.
“Trăim într-o lume în care deciziile părinților sunt analizate, criticate și uneori chiar dezbătute în spațiul public. Poate ca fiecare dintre noi suntem deja cei mai buni părinți pentru copiii noștri. Napolact își propune să aducă un strop de tihnă în viața părinților, să îi bată pe umăr și să le spună că e bine ceea ce fac. Astfel, poveștile pe care le veți găsi începând de azi pe cutiile Napolact BIO sunt mici lecții de viață care pot inspira alți părinți să treacă mai ușor peste dilemele legate de ce inseamna in ziua de azi sa ne educam copiii,” spune Răzvan Orbulescu, Director Marketing FrieslandCampina România.
Campania își propune să extindă numărul poveștilor cu ajutorul părinților din România. Astfel, pe site-ul www.intihna.ropărinții sunt invitați să împărtășească din lecțiile lor personale ca părinte. Din poveștile publicate pe site Napolact se va inspira pentru etapa următoare a campanie în care va tipări următorul set de 12 povești inspiraționale.
ReadyNation Românianu și-a dorit, însă, doar să realizeze un proiect benefic, ci să ofere și un exemplu de bune practici, de parteneriat între sectorul privat și cel non-guvernamental, de implicare a comunității oamenilor de afaceri în educație și pregătirea societății pentru provocările viitorului. “Povestioare cu tihnă” este un proiect care merge dincolo de dorința noastră de a susține educația copiilor, este un proiect care aduce “mai bine” întregii familii și, astfel, contribuie implicit la o educație timpurie de calitate,” spune Gabriel Biriș, Vice-Președinte ReadyNation România
Despre ReadyNation România
ReadyNation România este o organizație non-guvernamentală care promovează soluțiile inovative de creștere a economiei și dezvoltare a forței de muncă prin educație de calitate și pregătirea copiilor la standarde care să le permită atingerea adevăratului potențial în meseriile viitorului.
ReadyNation România este parte a rețelei ReadyNation International, rețea care reunește la nivel global peste 1700 de oameni de afaceri implicați în susținerea proiectelor educaționale și promovarea politicilor publice privind educația timpurie. ReadyNation România a fost fondată în anul 2016 și până în prezent a strâns în jurul idealului educației timpurii de calitate peste 50 profesioniști, lideri din mediul de afaceri și reprezentanți ai sectorului non-guveramental.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns