Astăzi vreau să vă povestesc ce a însemnat drumul început în urmă cu 4 ani și până astăzi. Despre cât de ușor credeam că va fi și cum a fost de fapt. Despre ce am crezut că voi face și ce fac până la urmă. Despre avantaje și dezavantaje. Despre încercări și nevoi.
Cât de greu este să fii pe cont propriu? Cât de greu este să fii blogger? Despre toate acestea am să povestesc aici și acum.
În 4 Martie 2015 scriam prima rețetă pe blog. Fără să mă gândesc, fie și pentru o secundă, că într-o zi voi putea avea avea parte de beneficii și fără să întenționez să visez că va veni o zi în care munca mea va fi răsplătită. Iar aici ar fi și un prim sfat pentru cei care își fac astăzi un blog pentru că ”se câștigă bine” Nu îți face blog pentru bani, fă-ți un blog în care să-ți pui pasiunea cum știi tu mai bine și negreșit totul va fi bine.
Rețete peste rețete, articole peste articole. Să stau acasă și să fac ceea ce îmi place. Era mai mult decât perfect. Nu am lucrat niciodată ca la carte. Nu am avut niciodata plan editorial și nu am reușit nici până în ziua de azi să îmi programez rețetele sau materialele pe zile. Aici este vorba de starea mea și atât.
A FOST UN PRAG ȘI L-AM DEPĂȘIT
Din 2017 lucrurile au început să devină mai serioase. Tot ceea ce construisem până în acel moment începuse să fie apreciat. Din mai multe direcții. Am semnat primele contracte importante, dacă pot să spun așa. Atunci am înțeles că trebuie să am o altă abordare, o altă strategie și o altă implicare. Lucrurile s-au mișcat natural, iar eu trebuie să recunosc că am început să pun mai mult accent pe zona de business, în același timp păstrându-mi linia și stilul avute de la început.
Ei bine, acesta a fost un moment greu. Adaptarea a fost greoaie. Nu mai era totul clar și lin. A durat o vreme până să fac lumină în mintea mea. Am simțit atunci nevoia unui coleg, a unui colectiv. Să iei deciziile cele mai bune tu pentru tine nu este chiar atât de simplu cum pare. Am zis de vreo câteva ori că prefer să îmi caut un job normal. La nervi și ceață mai vorbim și aiurea 🙂
A fost un prag important și consider că l-am depășit cu brio. Dar acesta nu a fost singurul prag.
În 2018 mi-am luat acreditarea de tehnician nutriționist. Dacă m-am înscris la curs pentru mine, ei bine m-a atras atât de mult domeniul și mi-a plăcut atât de mult să lucrez cu oamenii pe nutriție încât atunci când diploma mi-a oferit ocazia de a continua această meserie am zis că este momentul pentru o nouă schimbare.
UN BIROU PENTRU 6 LUNI
Nu am stat mult pe gânduri și mi-am închiriat o cameră într-un apartament drăguț și foarte aproape de casă. Foarte, foarte aproape.
Visam cu ochii deschiși la o masa albă cu scaune colorate (galben și albastru). Plante naturale, pereți cu tablouri și un logo din mușchi natural. Eram în culmea fericirii că voi avea colțul meu perfect. Colțul meu cu cărți. Locul meu de liniște și bineînțeles locul meu de întâlnire cu clienții, dar și cu prietenii cevor veni la un ceai aromat și o cafea.
6 luni am plătit chirie. 6 luni în care de fiecare dată când intram îmi dădeam seama că lipsește acel ceva. Nu era locul meu, nu mă bucuram cu adevărat atunci când păseam în apartament. Cum să zic. Nu arăta așa ca în poza de mai jos. Astfel încât am renunțat la el.
Acum am să vă reamintesc de acest articol.
CARTIER HUB
Despre Centrul Comercial Auchan care a devenit Drumul Taberelor. În iunie 2018 Drumul Taberelor promitea o mare schimbare. Un food court în care chiar s-au întâmplat evenimente dedicate. Un food court unde am avut mese comunitare și unde am gătit alături de oamenii din sector. Am gătit fără zahăr și alte rețete sănătoase. Drumul Taberelor ne-a demonstrat că nu transmite doare vorbe și comunicate de presă.
A demostrat prin atelierele săptămânale, iar de câteva săptămâni prin hub-ul unic în România unde deja au loc cursuri, ateliere, workshop-uri. Unde oamenii ca mine, și nu numai, pot lucra în liniște și într-un spațiu aerisit, dar și super colorat.
Am fost parte din acest proiect de la început și dincolo de logo-ul cel nou, de toate schimbările vizibile, aveam de fiecare dată aceeași întrebare ”Când voi putea lucra din HUB?”
Ei bine, acum pot 🙂
Uite cât de frumos arată:
Cartier HUB
Cartier hub este primul spațiu de cursuri, evenimente și co-working pentru comunitatea din cartier, inaugurat de un centru comercial privat.
Cartier hub este un nou loc de întâlnire, unde aveți posibilitatea de conectare, relaxare, contribuție, creare de relații și lucru împreună.
Este locul meu de întâlnire cu clienții. Atunci când mergi la job te gândești că vrei să pierzi cât mai puțin timp pe drum. Asta mi-am dorit și eu. Să pierd foarte puțin timp pe drum și să folosesc timpul în favoarea mea. Fie într-o întâlnire, fie pentru a scrie materiale.
În Cartier HUB deja au loc cursuri de robotică, balet, ateliere creative pentru cei mici precum reciclarea. Mă gândesc acum cât de util este că în timpul petrecut de Alexia la un astfel de atelier, eu mă pot retrage în spațiul de co-working pentru a scrie.
Sala de conferințe din hub-ul din Drumul Taberelor poate fi folosită gratuit pentru întâlniri ale grupurilor de inițiativă civică și seri comunitare. Pentru spațiul de coworking din Cartier Hub, se percepe o chirie astfel:
- 5 lei pe oră (dacă stai mai mult de cinci ore, după a cincea nu mai plătești în plus) 30 lei pe zi
- 250 lei pe 10 zile
- 400 lei pentru 20 zile și
- 600 lei pe lună
Ca o paranteză analizând atât costurile cât și locația, sunt mult mai încântată acum.
Drumul acesta început în 4 Martie a suferit fel și fel de modificări și încercări. Concluzia este că este dificil să fii pe cont propriu, însă fiecare etapă, fiecare încercare, fiecare eșec, are ca scop o mai bună formare a ta. Vei învăța mai multe despre tine.
Vei descoperi la tine lucruri pe care nu le știai. Vei învăța să-ți fii sef, coleg, contabil, pr, iar lista poate continua.
4 ani de când mi-am schimbat cariera. 4 ani în care am învățat mai multe decât îmi puteam imagina.
Am trecut din zona de online în offline și am făcut ateliere de gătit pentru cititori și pentru companii.
Am deschis un birou și l-am închis.
Am început să lucrez pe nutriție și să aduc schimbare și lumină în alimentația oamenilor.
După 4 ani pot spune că este fantastic! Să am această libertate este, dacă pot spune așa, food for your soul.
Iar acești oameni, precum cei de la Nod Makerspace care au implementat minunatul proiect CARTIER HUB, sunt oamenii care cred în noi, care cred în schimbare și care actionează dincolo de vorbe.
Vă las aici o galerie de poze care vor vorbi mai mult decât am făcut-o eu:
Cu drag,
D
Lasă un răspuns