Brioșe ciocolatoase pentru pachetul copilului cu regim special fără proteina laptelui de vacă și la standardele mamei #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT!
Când brioșe, când pandișpan sau clafoutis, ne jucăm o dată la două zile cu o altă gustare demnă de pachețelul pentru școală. Eu trebuie să mărturisesc că nu sunt un mare fan brioșe, nu am fost niciodată, dar din când în când mai fac și eu, ba chiar mai și mănânc din ele 🙂
Alexia este ochiul critic al brioșelor. E musai să îi placă textura și gustul, în caz contrar îmi rămân în farfurie.
Nu știu prin ce minune am reușit performanța de a pune pe masă o farfurie cu 6 brioșe din care Domnul B a ras rapid 2 și a zis că sunt cele mai bune brioșe pe acre le-am făcut. Ce-i drept, la câte tăvi cu bioșe am copt la viața mea… încă am șanse să mai aud același lucru pe la anul :)) Ori era prea leșinat de foame, ori de ce să nu recunosc chiar am făcut cele mai bune brioșe de până acum!
CUM?
Uite așa:
Ingrediente:
- 3 ouă
- 100 g făină de migdale
- 30 g făină de cocos
- 3 linguri cacao
- 120 ml lapte vegetal (quinoa am avut eu)
- 1 linguriță praf de copt
- 2 pachete tălpițe jeleuri bear (am scris despre ele aici, sunt opționale, putei pune fructe de pădure congelate)
Mod de preparare:
E ceva ce ador la bioșe! Amesteci toate ingredientele, distribui compoziția în forma de bioșe tapetată cu hârtie de brioșe (eu folosesc formă de silicon și nu pun hârtie)
Tava se introduce în cuptor preîncălzit la 185 de grade pentru 30-35 de minute.
Util:
Dacă doriți brioșe mai dulci atunci puteți folosi 1-2 banane coapte și pasate adăugate în compoziție. Sau miere de albine pentru cine dorește. Eu de această dată nu am folosit decât acele jeleuri și au dat un gust interesant de care Alexia a fost foarte încântate.
În plus ambele tipuri de făină (cocos și migdale) sunt foarte gustoase!
Au ieșit pufoase, gustoase, sățioase!
Ne-au plăcut, mai fac!
Cu drag,
D
Emi
cacao? carob? ciocolata? sau ce anume a dat culoarea maro brioselor? 🙂
danielaniculi
Cele 3 linguri de cacao, sunt mentionate in reteta. Ma rog, am facut actualizare ieri dupa ce am publicat reteta, dar sunt acolo mentionate. Desigur ca poti folosi carob daca esti mai ok asa 🙂
Ana
Laptele vegetal este facut in casa sau, daca il cumperi gata facut, ce marca alegi? Inca nu am gasit unul fara zahar 🙁
danielaniculi
Eu cumpar. Rude health este fara zahar si cu apa de izvor. Dar si isola bio are sortimente fara zahar, au inceput sa fie tot mai multe sortimente fara zahar, doamne ajuta!!
Laura
Merge oare si cu lapte de vaca?
danielaniculi
Sigur. Daca folosesti il poti integra in reteta fara nicio problema
Cociorva-Vasiac Diana-Maria
Le-am facut in seara asta, un pic adaptate cu ce aveam prin casa. Sunt foarte bune.
danielaniculi
ce bucurie mi-ai facut!
Irina
Sunt foarte bune la gust de 3 luni nu am mâncat nimic dulce, e prima reteta pe care o incerc fără zahăr si faina si vreau sa iti multumesc pentru ca împarti cu noi rețele tale
danielaniculi
Buna, Irina!! Cat mai bucur sa aud in primul rand ca nu ai mai consumat nimic dulce de 3 luni, asta inseamna ca ai instalat deja un stil de viata fara zahar adaugat si sper sa te bucure cat mai multe retete de pe acest blog 🙂
Viorica
Pentru ca sunt la inceput de drum in procesul „fara zahar adaugat” si slabit putin, am descoperit site-ul asta ce ma ajuta enorm!! Asa ca am o intrebare: aveti idee cate calorii are o briosa?
danielaniculi
Buna, Viorica! Bine ai venit in echipa fara zahar adaugat, vei descoperi cat de mult gust are mancarea ❤️ sper ☺️ si sper sa descoperi cat mai multe combinatii delicioase.
Depinde de tipul de faina de exemplu 🙂 bananele din faina de migdale de exemplu au alta valoare calorica. In medie undeva la 180-230-250 calorii au, repede, depinde, ingredientele folosite dicteaza asta. Poti folosi aplicatia myfitnesspal pentru a calcula 🙂
Viorica
Multumesc tare mult pentru raspuns! Le-am facut doar din faina de ovaz si indulcite cu o lingura de sirop de artar, pentru ca le-am impartit cu pitica mea de 2a6l. A, si bineinteles, carob in loc de cacao. Voi lua in considerare si alicatia mentionata de dvs, eu folosind alta. O zi buna!
danielaniculi
Cu tot dragul! Ma bucur ca le-ati savurat si au iesit atat de bune!
danielaniculi
Ma bucur mult 🙂