Piure de conopidă
Noi suntem fani conopidă, adică noi adulții, părinții uui copil de 9 ani și 6 luni care s-ar pune contra oricărui preparat pe care eu îl apreciez prea tare.
Singura mâncare cu conopidă la care nu a comentat nimic pentru că nu a știut cu ce e, au fost niște chiftele de conopidp la cuptor. Adică acestea!
În fine, astăzi este vorba despre conopidă în cea mai simplă variantă a ei, sub forma unui piure. Un piure cremos, delicios, gustos și care poate câștiga și votul unui om care nu este așa mare fan conopidă.
Imaginează-ți că a stat pe aceeași masă cu cartofi prăjiți (fără ulei) în airfryer și s-au poziționat pe același loc în topul preferințelor invitaților de la cină.
Domnul B era atât de convins că mănâncă piure de păstârnac că la un moment dat și eu m-am întrebat oare ce doamne iartă-mă legumă am folosit până la urmă, glumesc 🙂
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 4-5 căței de usturoi
- 50 g unt
- 1 ceașcă apă
- 1 mână fistic sărat
- 1 legătură pătrunjel
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Conopida am rupt-o în buchețele și le-am tăiat cu cuțitul.
Într-o tigaie mare am topit untul, am adăugat cățeii de usturoi, apa și conopida, am acoperit vasul cu un capac și am lăsat să se înăbușească până când conopida s-a înmuiat. Nu foarte mult, aproximativ 5-7 minute.
Am transferat amestecul într-un bol și cu un blender vertical am amestecat până când textura piureului a fost una fină, fină de tot. Puteți completa cu unt sau lapte, în funcție de textura pe care o doriți.
Înainte de servire am adăugat fisticul mărunțit și pătrunjelul tocat, am mai stropit cu ulei de măsline și asta a fost tot.
Spre deosebire de piureul de cartofi care acă nu îl mănânci în ziua respectivă, a doua zi nu mai e foarte apetisant, acesta de conopidă a fost excelent și a doua zi, am gustat din el și rece, indiferent cum mi s-a părunt o combinație reușită.
Este gata super rapid, este gustos și versatil, poate fi garnitură atât la fripturi cât și la pește, mie personal mi se pare că dacă ai conopidă în frigder ai multe feluri de mâncare de care te poți bucura alături de familie.
Dacă ții post poți înlocui untul cu lapte vegetal, nu aș merge pe ulei de cocos pentru că este mult prea aromat și va schimba mult gustul final. Iar ca și lapte vegetal aș merge pe ceva mai neutru, ceva băutura din quinoa, hrișcă etc.
Cu drag,
D
Oana Popescu
Exista variante de unt vegetal super bune si cremoase!
danielaniculi
Minunat! Eu am folosit o singura data, ai dreptate, sunt foarte bune! Merci mult ca ai amintit de el