În ultima vreme îmi place să testez tot mai multe variante de chiftele vegetale, cât mai aromate și cât mai ușor de făcut. După ce am cucerit inima Alexiei cu chiftelele de dovlecei și brânză, a venit momentul să îi trec prin filtrul sofisticat și aceste chiftele de conopidă.
Mă rog, nu speram că va dori să le guste, era departe de mine acest gând, însă cum niciodată să nu spui niciodată iată cum m-am trezit cu domnișoara care a furat două chiftele generoase și le-a devorat alături de o mare salată de vară.
Sinceră să fiu, de bucurie evident, nici nu i-am mai spus ingredientele. Ea era convinsă că sunt de dovlecel, eu m-am făcut că plouă pentru moment, dar vă dați seama că nu o să las lucrurile chiar așa și îi voi spune pentru că întotdeauna am fost de părere că este normal să cunoască ingredientele.
Eu sunt și un mare fan al blatului din conopidă, astfel încât de la această rețetă chiar aveam așteptări foarte mari.
Ingrediente:
- 500 g conopidă
- sare
- piper
- 1/2 linguriță turmeric
- 50 g făină de migdale
- 50 g parmezan ras
- 1 ceapă mică tocată mărunt sau ceapă verde
- 1 cățel de usturoi
- 3 ouă
Mod de preparare:
Conopida am rupt-o în buchețele și am măruntiț-o cu cuțitul, apoi gătit-o la abur. Este foarte important să nu aibă exces de lichid și să fie foarte bine scursă, de aceea folosesc metoda gătitului la aburi. Există varianta prin care să mărunțiți bine conopida și apoi să o gătiți în tigaie cu foarte puțin ulei de măsline.
Am preîncălzit cuptorul la 185 de grade și am tapetat o tavă cu hârtie de copt.
Am lăsat conopida să se răcească după care am adăugat restul ingredientelor și am amestecat bine. Din compoziția rezultată am format chiftele mai mari, ca de burger, apoi le-am gătit în cuptorul bine încins până când au prins o frumoasă culoare aurie, mai exact pentru 12-15 minute pe o parte, apoi le-am întors și le-am lăsat alte 12 minute.
Ca și garnitură am ales cartoful dulce la cuptor, iaurt grecesc cu usturoi, frunze de baby spanac și lipie keto din făină integrală.
După cum am povestit la început, Alexia a mers pe clasic, iar Domnul B nu a ratat ocazia de a pune 2 bucăți în caserola de birou.
În altă ordine de idei este o super rețetă low carb, iar dacă ești mult în zona alimentației ketogenice atunci această rețetă este perfectă pentru tine (dacă se înlocuiește cartoful dulce cu un guacamole d exemplu)
Cu drag,
D
Foarte bune!
ma bucur!