QUINOA CARROT CAKE
Când am început această rețetă mi-am amintit de faimosul brownie cu quinoa. Îi spun faimos pentru că imediat după ce am scris rețeta lui a făcut furori și a bucurat multe papile gustative.
Astăzi am ales un carrot cake, varianta fără făină și bineînțeles că și fără zahăr. Aproape deloc îndulcit, dar mie una mi-a plăcut la nebunie, iar Domnul B nu a fost mai prejos, și-a umplut caserola de vreo două ori cu această gustare sățioasă și colorată.
Să nu adaug deloc zahăr în dulciuri este normalitate pentru mine, chiar dacă uneori le mai îndulcesc cu miere sau curmale, încerc să apelez la aceste situații mai rar și în special atunci când chiar este nevoie.
Dar pentru că nu toată lumea este la fel de deschisă să încerce dulciuri mai neîndulcite atunci am să menționez de la început că în compoziție se pot adăuga undeva la 10-12 curmale hidratate bine în apă sau 2 linguri cu miere.
Ingredientele pentru quinoa carrot cake sunt următoarele:
- 3 morcovi (mărime medie)
- 4 ouă
- 180 g quinoa înainte de fierbere (se fierbe și apoi se lasă la răcit)
- 200 ml lapte vegetal (puteți folosi orice variantă vă doriți sau de vacă)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 50 g unt
Pentru crema de caju:
- 150 g caju hidratat 2-3 ore în apă caldă
- 2 linguri lapte de cocos la conservă (full fat)
- 1 linguriță zeamă de lămâie
Ingrediente topping de migdale, morcovi și clementine:
- 1 clementină
- 1 morcov mic dat pe răzătoare
- 1 pumn migdale
- 1 linguriță miere
- scortișoară
Mod de preparare:
Pentru început am spălat quinoa în 2-3 ape, eu o pun într-o sită și așa o spăl cel mai bine, sub jet de apă rece după ce am lăsat-o puțin în apă să se curețe.
Morcovii i-am tăiat în câteva cuburi și le-am adăugat în bender. Acesta este blenderul pe care l-am folosit pentru această rețetă. Este modelul de la philips cu mixare în vid pe care îl folosesc și la mixarea supelor, dar și la smoothie, prăjituri sau inclusiv crema de caju despre care am să vă povestesc după ce terminăm cu blatul.
Am pulsat preț de câteva secunde până am mărunțit morcovul, apoi am adăgat laptele, quinoa amestecată cu untul, ouăle și reestul ingredientelor. Foarte important este să fie quinoa rece.
Am pornit din nou blenderul pentru 1 minute, iar compoziția obținută am turnat-o într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie de copt.
Am introdus forma în cuptorul preîncălzit la 185 de grade pentru 35 de minute.
După ce a fost gata am scos vasul din cuptor, am lăsat prăjitura 10 minute la temperatura camerei, apoi am scos-o din vasul încă fierbinte și am lăsat-o să se răcească complet înainte de a adăugat crema de caju.
Pentru crema de caju am folosit același blender de viteză mare. Am folosit funcția vacuum, blenderul a scos aerul din recipient și a amestecat ingredientele la viteza foarte mare pentru ca la final să obțin o cremă super fină.
Am turnat crema de caju peste prăjitură, iar la final am mai făcut un topping pentru ceva mai multa culoare și textură crocantă, dar și un gust ușor dulceag.
Migdalele le-am tras la tigaie cu mierea de albine și scorțișoara, apoi după ce s-au caramelizat le-am lăsat să se răcească, le-am sfărâmat și le-am adăugat deasupra cremei de caju.
Morcovul dat pe răzătoare l-am tras tot la tigaie cu sucul de la 1 clementină.
Puteți sări peste aceste două etape, dar eu zic că dau alt aspect și alt gust care se completează frumos cu restul preparatului.
Știu că am tot pomenit despre acest blender de la Philips, dar și despre airfryerul la care fac tot felul de chestii ”prăjite” însă fără ulei, tot de la Philips v-am prezentat de cțteva ori tăiteii de dovlecel sau cartof dulce, așa că împreună cu echipa Philips România am pregătit un cod de discount ce poate fi folosit până la 31.01.2020.
Pentru a achiziționa aceste produse cu un discount de 35% este important ca la finalul comenzii plasate pe pagina promoțională să introduceți codul daniela35.
Pagina promoțională este aceasta: https://philips.to/2OuDoXz
Repet:
Discount-ul de 35% – nu se cumuleazaă cu alte promoții și este valabil doar pe pagina promoțională.
Asta în cazul în care vă doriți sau urmăriți să achiziționați unul dintre aceste produse.
Revenind la prăjitura noastră, aștept impresii de la voi și sper să vă placă la fel de mult cum ne-a plăcut nouă!
Cu drag,
D
adinamester
Buna ziua. Pentru mine nu prea este clar, quinoua se fierbe in lapte? Ca parca nu prea scrie. 🙂 Multumesc
danielaniculi
Quinoa se fierbe separat, laptele se adauga in blender.