BOMBOANE CU MORCOVI
Ultima oară când am folosit morcovii într-un desert a fost acum 2 sătpămâni când am pregătit un carrot cake supriză pentru un sărbătorit. Nu am folosit nici la carrot cake zahăr, însă am folosit xylitol pe post de îndulcitor.
Din păcate un tort complet fără o doză de îndulcitor nu prea are cum să iasă tort și oricum nu asta ar fi problema în alimentație. Problema rămâne în continuare excesul provenit din alimente consumate zi de zi și despre care lumea nu își imaginează ce cantități ascunse de zahăr se află.
Am spus mereu că mai bine te bucuri de o felie de tort cinstită sau o bomboană, dar să fii atent la restul alimentelor prezente în alimentația de zi cu zi. De la sortimente de pâine, covrigi, snaksuri, sosuri până la produse cu etichetă sugar free, se ascund cantități semnificative de zahăr sau îndulcitori.
Aceste bomboane, deși destul de dulci după părerea mea, conțin o banană în toată compoziția și 1 linguriță cu miere pentru a lega mai bine compoziția. Teoretic dacă foloseam curmale și alte fructe deshidratate aș fi avut o concentrație de zaharuri naturale mult mai mare.
În final oricum nimeni nu poate mânca mai mult de 2 bomboane de acets gen. Sunt foarte sățioase prin prisma cantității mari de nucă.
Ingrediente:
- 2 morcovi (180 g aproximativ)
- 250 g nucă românească sau nuci pecan/ migdale/ caju
- 2 lingurițe vanilie
- 1 linguriță scorțișoară
- un vârf cuțit nucșoară
- un sfert linguriță ghimbir pudră
- 2 linguri făină de cocos sau de migdale
- 1 lingură fulgi de ovăz mărunțiți
- 1 banană
- nucă de cocos mărunțită pentru topping
Mod de preparare:
Morcovii i-am dat pe o răzătoare fină, iar nucile le-am mărunțit la blender pentru câteva secunde.
Am adăugat morcovul ras peste nucă împreună cu banana și am continuat să pulsez până când am avut un amestect omogen.
Fiind o compoziție destul de consistentă este nevoie ca din când în când să mai curățați pereții vasului cu o linguriță.
Am adăugat vanilia, condimentele și făina de cocos și am combinat bine toate ingredientele, apoi am răsturnat amestecul într-un castron și am adăugat fulgii de cocos mărunțiți.
Compoziția trebuie să fie ca o coca care să se modeleze foarte ușor, nu un piure și nu ceva foarte moale. Dacă nu aveți o astfel de compoziție atunci mai trebuie adăugată făină de cocos.
Cu o linguriță am luat compoziție și am modelat biluțe cam de acceași mărime din toată compoziția, apoi le-am rostogolit prin fulgi de cocos.
*Eu nu am avut cocos mărunțit, am avut fulgi de cocos și am băgat la blender.
Dacă aș mai fi avut peanut butter cu siguranță l-aș fi folosit ca topping.
Gustoase sunt după ce stau la rece o vreme, dar asta nu înseamnă că nu m-am înfipt în compoziția rămasă pe pereții vasului 🙂
Au ieșit 35 de bucăți generoase!
Cu drag,
D
Anonim
Delicioase și sănătoase! Îți mulțumim pentru tot ajutorul pe care ni-l dai cu aceste rețete! Zi binecuvântată!
danielaniculi
Multumesc din suflet!!! Zile Binecuvantate va doresc si eu. Sa fie liniste si bucurie zi de zi ❤️
Irina
Un deliciu! ❤️
danielaniculi
Sa-ti mearga la suflet ❤️
Anonim
Multumim pt rețetă!!! Abia aștept sa fac! Ce vanilie folosiți?
danielaniculi
Buna ziua. Eu folosesc varianta vaniliei de bourbon de la Dr.Oetker, este cea la plic sau extract de vanilie