
SALATĂ CU LEGUME LA CUPTOR ȘI DRESSING FRUCTAT
Jumătate de conopidă pe cale să se ofilească și doi saculeți cu varză de bruxelles stătateau ostentativ în frigider. Pe principiul am știut ce vreau să fac cu ele de când le-am cumpărat a venit și ziua cea mare.
În altă ordine de idei dacă ai câteva legume prin frigider, dar ți se pare că nu ai ce face cu ele, îți spun sincer că metoda cuptorul este salvatoare. Păstarnac, morcovi, varză de bruzelles, conopidă, ciuperci, fenicul… toate sunt gustoase și delicioase dacă le integrăm într-o salată consistentă.
Am pregătit două tăvi, una mai mare și alta mai mică. Una mai mare în care am gătit toată varza de bruxelles pe care o aveam. Dintr-o tavă cu legume folosim și pentru caserola de prânz astfel încât niciodată nu sunt prea multe.
În tava mai mică am gătit conopida.
Ambele legume le-am stropit cu ulei de măsline și sare. Peste varză am adăugat turmeric, iar peste conopidă fulgi de chili.
Am preîncălzit cuptorul la 185 de grade și am introdus ambele tăvi pentru 30 de minute. Am amestecat pe la jumătatea timpului.
Pentru că aveam o pungă cu frunze de salată am profitat să le folosesc ca bază.
Peste salată am adăugat din legume (varză și conopidă) și am îmbogățit cu 3 linguri de năut din borcan, 1 lingură semințe de rodie și jumătate de avocado copt.
Pentru dressing am folosit:
- 2 linguri de iaurt
- sucul de la 1 mandarină
- 1 lingură muștar de Dijon
- 2 lingurițe ulei de măsline
Din dressing am folosit pentru 2 farfurii cu salată 🙂
Am amestecat toat eingredientele într-un castronel. Puteți folosi o linguriță sau un mic tel. Doar dacă faceți o cantitate prea mare vă recomand un mixer sau blender, însă nu este cazul.




Știu că din păcate nu scriu rețetele salatelor pe care le pregătesc, dar ar fi o idee bună să nu mai trec cu vedere aceste rețete simple!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns