Dintotdeauna am folosit un minim de ingrediente în bucătărie, dar de anul acesta voi pune mai mult accent pe rețetele cu puține ingrediente, sățioase și gustoase!
Pe principiul less is more a apărut și acest toast cu ficat de cod și baby spanac. 3 ingrediente pentru un mic dejun extrem de sățios și nutritiv.
Ficatul de cod este o descoperire recentă pentru mine. Habar nu aveam că se găsește pe rafturile magazinelor și că este atât de gustos.
Am descoperit întâmplător conservele și am luat doar două de curiozitate. Dacă ar fi să descriu textura, te duce mai aproape de ideea de creier (dacă ați mâncat și dacă vă place)
Asezonat cu lămâie și puțin piper este o gustare excelentă, bogată în proteine de calitate.
Ficatul de cod este o sursă importantă de vitamina D, acizi grași omega 3 și proteine de calitate.
Servit sub forma aceasta, cu pâine integrală prăjită și spanac sotat, mi-a plăcut foarte mult și sper să vă încurajez și pe voi să încercați 🙂
Tot ce ai nevoie este:
- 1 felie de pâine
- o mână baby spanac
- 1 conservă ficat de cod
- lămâie
- piper
Spanacul l-am tras în tigaie cât să se ofilească, stropit cu puțin ulei de măsline.
Pâinea am prăjit-o separat, iar ficatul de cod l-am pasat puțin cu furculița și l-am stropit cu zeamă de lămâie.
Pentru că pe grupul pe care l-am creat anul trecut, viata fără diete viața #fărăzahăradăugat, am postat și fotografia cu conserva, o las și aici pentru a vă fi mai ușor să identificați conserva la cumpărături.
Iar pentru că tot am adus în discuție o conservă, nu uitați să verificați etichetele atunci când mergeți la cumpărături. În acest caz eticheta pe care este trecuta sigla MSC care atestă faptul că peștele provine din pescării care practică pescuitul durabil.
Eu zic că te va încânta și pe tine combinația asta 🙂
Aștept impresii!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns