
Toate fetele au o slăbiciune pentru brownie?
Nu știu dacă toate fetele, dar majoritatea cu siguranță au pentru orice înseamnă desert ciocolatos.
Probabil cea mai întâlnită reacție a oamenilor atunci când află că eu nu consum nimic cu zahăr este ”Vaaaiii, dar cum poți să nu mănânci o prăjitură/ o înghețată/ o ciocolatăăă?”
La un moment dat te obișnuiești așa să nu mai vrei, e simplu.
Ei bine, dar când mă apucă pofta se întâmplă așa ceva.
Am dedicat 15 minute pentru a pregăti această rețetă, iar 25 de minute a stat în cuptor. Personal mi-a plăcut a nebunie, la fel și Alexiei, numai Domnul B a fost mai reticent pentru că el adoră alt gen de textură când vine vorba de prăjituri.
Pentru un dulce nevinovat la birou este minunată, iar dacă vrei să îți încurajezi și colegii să facă alegeri mai sănătoase atunci când vine vorba de deserturi, te invit să prăjiturești rapid.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 50 g făină de hrișcă
- 50 g cacao
- 250 g mascarpone
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță vanilie
- 1 lingură bobițe de cacao
- 100-150 g zmeură congelată
- 1 mână nucă românească sau nuci pecan (ce dorești)
- câteva stafide sau merișoare (opțional)
Mod de preparare:
Într-un bol am amestecat ouăle și am adăugat cutia de mascarpone. Toate ingredientele le-am scos de la rece cu jumătate de oră înainte de a mă apuca de gătit.
După ce am amestecat bine oul cu mascarpone (am folosit un tel, însă poți folosi un mixer pt și mai multă rapiditate) am adăugat făina de hrișcă, vanilia, cacao, praful de copt, bobițele de cacao, stafidele și nuca.
Compoziția finală am răsturnat-o într-o formă dreptunghiulară cu diametrul de 25X20 cm tapetată cu hârtie de copt.
Am presărat zmeura și încă o linguriță cu bobițe de cacao, apoi am introdus forma în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Am setat timerul pentru 25 de minute, timp în care a crescut frumușel.
Am scos negresa din formă și am lăsat-o să se răcească complet înainte de a băga cuțitul în ea.





Dacă intenționezi să pregătești o variantă keto atunci scoate făina de hrișcă și adaugă o făină de migdale. Renunță la stafide și adaugă ceva ulei de cocos. Poți opăta chiar pentru un topping de ciocolată raw din cacao și ulei de cocos.
Spor!
Cu drag,
D
Pare delicioasa rețetă, dar am o intrebare: oare pot folosi faina de grau in loc de hrișcă? Mulțumesc.
Sigur. Eu zic sa inlocuiesti fara probleme. Astept vesti 🙂
Interesant, o să fac această prăjiturica
Astept vesti
Am aruncat-o direct în coșul de gunoi. O porcărie!
Ce sa spun 🙂 Pacat de ingredientele bune pe care le-am sugerat pentru aceasta reteta 🙂
Obisnuiti sa pregatiti astfel de deserturi? Ma intreb si eu
Super prajitura! O poate face si un incepator , iar succesul e garantat! Gust deosebit, o prajitura rafinata , aspectuoasa si gustoasa! A intrat deja in lista de prajituri preferate! Multumim!
Cat ma bucur sa aud asta! Iti multumesc din suflet
Excelenta a ieșit! Si ce ușor se face!
Gustul și consistenta sunt exact asa cum trebuie (deși am folosit faina alba întrucât era singura varianta disponibila în casa).
Mulțumesc pentru reteta
Super, Raluca! Sa vezi data viitoare si cu alt tip de faina ce gustoasa va iesi! Ma bucur tare sa aud asta ❤️
E fara zahar/inlocuitor/indulcitor? nu iese prea amara?
Buna. Daca nu esti obisnuita cu astfel de retete, poti folosi un indulcitoe la alegere 🙂 eu sunt obisnuita sa nu mai folosesc de ceva timp
Cât de bine arată! sigur o fac la sfârșitul săptămânii, mă încântă acel mascarpone în compoziție, mai ales că e fără zahăr și fără gluten. Ce mai…ești o delicioasă sănătoasă
A iesit ce trebuia??? Delicioase sa fim :-*