Bună dimineața!
Din #JurnalDeCălătorieCulinară vă prezint astăzi o un preparat super simplu de realizat.
O rețetă care își are originea prin Spania, dar pe care evident că am adaptat-o stilului de viață personal. Nu am folosit cartofi pentru a merge într-o direcție low carb.
Puteți folosi această tortilla ca bază pentru un mic dejun consistent sau o puteți servi ca gustare fiind o alegere foarte light.
Eu am servit la micul dejun în varianta umplută cu ciuperci și baby spananc, dar și pe post de gustare cu o brânzică făgăraș.
Nu necesita multe ingrediente, nici ingrediente scumpe, așa că să trecem la treabă zic eu.
Ingrediente pentru 4 tortilla mari:
- 2 dovlecei
- 2 ouă
- 2 linguri făină de năut (sau ce altă făină doriți să folosiți, NU albă)
- sare
- ulei de măsline (pentru a stropi/ unge tigaia)
Mod de preparare:
Dovlecelul l-am dat pe răzătoarea cea mai mică și apoi l-am stors foarte bine de excesul de apă. Este foarte important să scurgeți bine excesul de lichid, altfel este posibil să nu se lege compoziția și să nu iasă ceea ce vedeți în poze.
Dovlecelul, bine scurs, l-am amestecat cu cele 2 ouă, sarea și făina de năut.
Am încins o tigaie în care am picurat puțin ulei de măsline.
Am luat cu o lingură din compoziție și am întins-o în tigaie, încet. O spatulă vă poate fi de ajutor. Am lăsat tortilla 2 minute la o temperatură medie și apoi am întors-o pentru încă 2 minute.
Într-o altă tigaie am adăugat câteva ciuperci feliate și o mână de baby spananc, cu acest amestec am servit tortilla.
Domnul B a preferat ceva brânză sărată!
!IMPORTANT!
Se poate adăuga brânză rasă și în compoziție.
Simplu și super rapid, dar mai ales cu conținut caloric scăzut!
Cu drag,
D
Teodora Dascalu
Astăzi am facut rețeta! Este minunata! Ouăle in combinatie cu dovlecelul au gust de clătite. Perfecte!
danielaniculi
Teodora cea fantastica ❤️ feedback-ul tau este minunat si iti multumesc